Meteorologii avertizează că ne aşteaptă două zile de vreme extremă cu coduri portocalii de ploi şi inundaţii şi temperaturi scăzute.
Totul din cauza ciclonului Boris, care face deja ravagii în Europa.
Zăpadă de 30 de centimetri
În Italia turiştii s-au trezit în faţa ochilor cu un strat de zăpadă de 30 de centimetri. Deja este mult mai mare în Austria.
În schimb în Cehia şi Polonia, ciclonul Boris va aduce ploi torenţiale. Hidrologii se aşteaptă la cantităţi de apă record. Prin acumulare s-ar putea ajunge la 400 de litri pe metru pătrat.
Autorităţile austriece se tem atât de tare de Ciclonul Boris încât cancelarul Karl Nehammer a cerut mobilizarea a 1000 de soldaţi în caz că Dunărea va inunda Viena, conform Pro TV.
Doi oameni au murit la Galaţi
Două persoane au murit în județul Galați, în urma unei viituri, spune purtătorul de cuvânt al ISU Galați, Dan Ionașcu.
„La Pechea a fost găsită o victimă, bărbat, plutind în incinta curții și o femeie a fost găsită la Drăgușin”, spune purtătorul de cuvânt al ISU Galați, Dan Ionașcu.
Județele Galați și Vaslui sunt sub avertizare cod roșu de ploi abundente, inundații și viituri.
19 localităţi din judeţele Argeş, Bacău, Buzău, Galaţi, Hunedoara, Neamţ, Vâlcea şi Vrancea au fost afectate de ploile abundente.
Debitul Dunării este monitorizat atent şi la noi, iar hidrologii au emis deja un cod portocaliu de inundaţii pe aproape toate râurile din estul ţării. Cele mai mari probleme ar putea apărea în Moldova.
În vest şi în centru scad temperaturile cu 10 grade Celsius. Vor fi de exemplu doar 13 grade la Timişoara, 18 la Miercurea Ciuc şi Braşov, 21 în Bucureşti şi minus 1 la staţia meteo de la Vârful Omu.
Vremea în București sâmbătă, 14 septembrie 2024
Sâmbătă, pe 14 septembrie 2024, vremea se va răci față de intervalul anterior, astfel temperatura maximă va fi de 23…24 de grade.
În prima parte a zilei cerul va avea înnorări și probabilitatea de ploaie va fi ridicată, apoi va deveni variabil. Vântul va sufla în general moderat.
Iar în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova, nordul Olteniei și al Munteniei va fi Cod galben de instabilitate atmosferică și averse însemnate cantitativ. Vor fi perioade cu averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, local cu rafale în general de 55…65 km/h. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40…50 l/mp.
Pana acum ne plangeam de caldura…