AcasăNewsCiclismul în lunile reci poate fi incomod pentru sportivi. Ia măsuri, pune...

Ciclismul în lunile reci poate fi incomod pentru sportivi. Ia măsuri, pune echipamente adecvate!

Pedalatul este o adevărată plăcere! Nu trebuie să renunți la aceasta pasiune doar pentru că temperaturile sunt scăzute.

Dacă ești sportiv amator şi ai descoperit această modalitate de a petrece timpul liber, de curând, cu siguranţă mai ai de învăţat câteva trucuri legate de modul în care trebuie să selectezi echipamentele. Este lesne de înțeles, cu haine adecvate, corect selecţionate te vei bucura de activitatea preferată în orice anotimp. În rândurile următoare ne-am propus să discutăm câteva aspecte despre articolele vestimentare potrivite pentru ciclism în timpul iernii şi perioade de tranziție, dar şi despre principalele caracteristici ale echipamentelor speciale.

Echipamentele pentru ciclism au structura specială

Trebuie să recunoaştem că orice articol de îmbrăcăminte  ciclism pentru bărbați şi orice piesă de îmbrăcăminte ciclism pentru femei sunt deosebite față de alte echipamente. În primul rând sunt realizate din materiale termo reglatoare, care împiedică pierderea căldurii, fapt ce conferă stabilitate termică şi confort chiar și dacă afară sunt 0℃. Cele mai multe dintre tricourile cu mânecă lungă pentru ciclism sunt confecţionate din fibre speciale care nu permit absorbţia transpiraţiei, astfel nu se instalează senzaţia de răcoare.

Un alt detaliu diferit al echipamentelor de ciclism destinate bărbaţilor şi femeilor este elasticitatea. Echipamentele, pantaloni, bluze sau seturi de ciclism sunt extrem de elastice, se mulează perfect pe trup dar conferă libertate maximă de mișcare. Faţă de alte tipuri de articole de îmbrăcăminte ce ar putea deranja sau afecta circulaţia acestea sunt gândite să susţină mișcarea, deci sunt foarte flexibile.

Se poate merge mai departe, când vorbim de echipamente profesionale pentru ciclism. Companiile producătoare au reușit mai mult! Anii de cercetare au permis realizarea de echipamente cu proprietăți speciale care nu se umezesc din pricina ploii şi care nu se murdăresc când carosabilul este acoperit cu noroi, apă murdară sau alte fluide.

Un alt detaliu gândit genial este aspectul. Ţinutele pentru ciclism nu sunt doar vibrante,  sunt prevăzute cu benzi reflectorizante și alte elemente care sporesc siguranţa în timpul pedalatului chiar şi noaptea. Deci amatorii de mișcare nu sunt luați prin surprindere  şi nu sunt în pericol când cursele se lungesc până după căderea serii.

Articole speciale must-have pentru pedalat în timpul iernii

Dacă vrei să te bucuri de avantajele mişcării este important să îţi iei măsuri din timp. Adică trebuie să te îmbraci adecvat! Este clar, nu trebuie să te înfofoleşti, până ce nu te mai poţi mişca. Acest fapt îți va încetini reflexele şi va îngrădi plăcerea de a pedala. Tot ce trebuie este puţină atenţie la modul în care selectezi îmbrăcămintea pentru ciclism.

Este important ca pe trup să porţi lenjerie cu proprietăţi termice. Acestea conservă căldura şi îţi asigură starea de confort mult dorită. Pantalonii de iarnă sunt super elastici şi sunt căptuşiţi cu un tip de flecee care îţi asigură starea de bine mult dorită. În partea superioară este esenţial să porţi jachete cu proprietăţi anti ploaie şi anti-vânt.

După ce asiguri organele vitale, trebuie să analizezi cu atenție echipamentele de protecţie. Nu te încumeta să pleci la pedalat fără mănuși adecvate, fără o cagulă, o mască de protecţie sau ochelari. Acestea împreună cu cască de protecţie sunt elemente pe care trebuie să le analizezi cu multă atenţie.

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
54 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger