AcasăNewsCIA l-a incoltit pe Bin Laden prin organizatia „Salvati copiii”

CIA l-a incoltit pe Bin Laden prin organizatia „Salvati copiii”

Doctorul pakistanez Shakil Khan Afridi a fost arestat la cateva saptamani dupa raidul SEAL in care s-a spus ca a fost ucis Osama Bin Laden. Daduse informatii-cheie.

Afridi a crezut ca nu l-a dibuit nimeni in container

De atunci, politia pakistaneza a aflat cum l-a racolat CIA si cum l-a instruit sa afle informatii pretioase despre puternica celula Al Qaida, aflata in Abbottabad, pe care ulterior raidul SEAL a anihilat-o. Totul a inceput in 2008, cu o fata pe nume Kate, pe care a cunoscut-o prin seful organizatiei „Salvati copiii”, conform unui raport obtinut de CNN. Era blonda, cu ochi albastri si l-a pus sa se intinda pe bancheta din spate. Apoi l-a acoperit cu o patura si l-a dus intr-un  container dotat cu aer conditionat, televizor si multa mancare.

Timp de doi ani, Afridi s-a intins pe bancheta din spate si s-a intalnit in container cu Kate, Toni, Sara si Sue, dandu-le informatii. Acestia i-au dat echipament radio si laptop. Sue l-a pus pe Afridi sa inceapa o „campanie” de vaccinare impotriva hepatitei B, in special pe Strada Pathan, unde se afla celula Al Qaida. Insa locatarii nu s-au lasat intepati. Dupa raidul SEAL, Sue i-a propus lui Afridi sa fuga in Afganistan, dar acesta a refuzat. Acum a luat 33 de ani de inchisoare pentru colaborare cu CIA.

author avatar
Adina Mutar
348 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger