AcasăNewsCIA declasifica dosarele OZN

CIA declasifica dosarele OZN

OZN-uri ar fi, dar ”omuletii verzi” nu sunt de gasit

Central Intelligence Agency a declasificat sute de documente de arhiva consacrate observatiilor cu privire la obiecte zburatoare neidentificate in diferite tari din lume, in special in Germania, in Congo belgian (colonie ce a existat pana in 1960) si in fosta URSS, informeaza The Mirror.

OZN-uri ar fi, dar ”omuletii verzi” nu sunt de gasit

Documentele declasificate acopera o perioada intre 1947 si 1978, majoritatea acestora continand marturii culese la sfarsitul anului 1940 si in 1950. Dosarele sunt impartite in doua categorii: pareri pro si contra originii extreterestre a OZN-urilor, noteaza Sputnik. Marturii datand din 1952 vorbesc despre ”farfurii zburatoare” care au fost observate in Germania de Est, Spania, Africa de Nord si deasupra minelor de uraniu din Congo belgian. CIA a publicat si procesele verbale ale diferitelor reuniuni ale unor comisii de ancheta si instructiuni cu privire la modalitatile de observare a OZN-urilor.

Unde sunt extraterestrii?

Niciunul din documentele declasificate nu furnizeaza insa dovezi in stare sa demonstreze provenienta extraterestra a obiectelor zburatoare neidentificate pentru ca majoritatea marturiilor nu contin suficiente elemente pentru a putea fi inceput un studiu stiintific in acest sens. CIA a publicat aceste documente cu ocazia difuzarii noilor episoade ale seriei televizate X-Files, consacrate fenomenelor paranormale si prezentei extraterestrilor printre fiintele umane. Publicarea acestor documente ufologice intervine si la trei saptamani dupa promisiunea facuta de candidata democrata la Casa Alba Hillary Clinton de ”a merge la fondul chestiunii OZN” daca va castiga scrutinul.

NASA comemoreaza tragedia Challenger

Agentia Spatiala Americana i-a comemorat, ieri, pe cei sapte astronauti care au pierit, acum 30 de ani, in urma exploziei navetei spatiale Challanger, la 73 de secunde de la decolare, informeaza AFP. Coroane au fost depuse la cimitirul Arlington si la centrul spatial Kennedy. ”Explorarea spatiului este unul din cele mai dificile eforturi pe care le-am intreprins (…) iar americani curajosi au facut sacrificiul suprem in scopul nostru de a explora noi frontiere”, a transmsis presedintele Barack Obama. O alta catastrofa majora a avut loc in 1 februarie 2003, cand sapte persoane au pierit la bordul navetei Columbia, care a explodat la intoarcerea in atmosfera terestra.

author avatar
Tudor Borcea
893 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger