AcasăNewsCIA anunta Apocalipsa!

CIA anunta Apocalipsa!

Viitorul planetei este prognosticat in raportul “Lumea in 2035, vazuta de CIA si de Consiliul national al informatiilor: Paradoxul progresului”, un dosar de 300 de pagini, publicat la fiecare patru ani, care a ajuns in mainile presedintelui Donald Trump, chiar in ziua investiturii sale.

O lume fragmentata, escaladarea tensiunilor intre state si in interiorul acestora, explozia primei bombe nucleare, dupa 1945, economii fragilizate care vor duce la disparitia claselor mijlocii si cresterea amenintarilor teroriste – asa arata sinteza agentiei americane pentru anul 2035, relateaza cotidianul Liberation, previziuni care se indreapta spre notiunea de Apocalipsa!

Trei scenarii inainteaza CIA: o lume condusa de “orbite”, “insule”,  si “comunitati”, titreaza si Agerpres. Primul scenariu prevede o crestere fara precedent a amenintarilor militare din partea Rusiei, Chinei, dar si a Iranului, pe fondul slabirii influentei internationale a SUA, pentru a-si impune “dominatia lor economica, politica si militara”, fapt care va readuce America la o confruntare directa cu aceste state. Mai mult,  in 2028,  in conflictul dintre India si Pakistan se va folosi bomba nucleara, in premiera, dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial. In paralel, sub diferite forme, atacurile teroriste se vor inmulti. “Insulele” ar fi rezultatul unei viitoare “lumi izolate”, incapabila sa se adapteze transformarilor economice si sociale, in care “state ingrijorate incearca metaforic si fizic sa construiasca ziduri pentru a se proteja de probleme externe, folosind, astfel, “insule” intr-un ocean de instabilitate”, arata raportul. Dupa 2028, Asia nu va sti sa-si genereze suficienta cerere interna pentru a-si stimula economia cand piata mondiala s-a redus(…), urmand disparitia clasei mijlocii, fapt care va duce la o “stagnare a salariilor si conditiilor de viata”. In fine, scenariul “comunitati” indica o lume condusa de populatii locale care vor domina guvernele statelor, in 2035,  urmare a neincrederii in proprii lor conducatori. “Comunitatiile” vor gestiona economia, sectorul privat, sanatatea si educatia, in timp ce influenta parlamentarilor se va reduce la politica si aparare nationala.

author avatar
Bogdan Borcea
656 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger