AcasăNewsChristine Lagarde vede "semne de stabilizare" a economiei mondiale

Christine Lagarde vede „semne de stabilizare” a economiei mondiale

Cristine Lagarde

Directoarea generala a Fondului Monetar International (FMI), Christine Lagarde, a afirmat duminica la Beijing ca economia mondiala da „semne de stabilizare”, chiar daca mai are de infruntat anumite „deficiente”, transmite AFP.

Cristine Lagarde

„Ultimii ani au fost deosebit de dificili in multe locuri ale lumii. Iar in ultimele luni, situatia devenise chiar sinistra”, a declarat ea. „Totusi, astazi vedem semne de stabilizare, semne ca politicile aplicate dau roade. Conditiile de pe piete s-au relaxat, iar ultimii indicatori economici incep sa se amelioreze, inclusiv in Statele Unite”, a adaugat ea.

Christine Lagarde a salutat „progresele importante obtinute odata cu reafirmarea sprijinului pentru Grecia din partea FMI si a partenerilor europeni”. „Ca urmare a acestui efort colectiv, economia lumii nu se mai afla pe marginea prapastiei si avem motive sa fim mai optimisti”, a subliniat sefa FMI.

Ea a atras atentia, insa, ca mai exista „deficiente economice si financiare majore de infruntat”, cum ar fi fragilitatea continua a sistemelor financiare, o datorie publica si privata prea puternica in numeroase economii dezvoltate sau pretul foarte ridicat al petrolului. Pe de alta parte, ea a apreciat ca, pe viitor, China trebuie „sa continue reorientarea motoarelor cresterii sale economice dinspre investitii si exporturi spre consumul intern”, indeosebi pentru a repartiza mai corect roadele cresterii economice.

author avatar
Ciprian Purice
85 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger