AcasăNewsChivu vine sa rada tehnoratatii lui Dancu

Chivu vine sa rada tehnoratatii lui Dancu

Chivu stie ca, pentru a conduce FRF, trebuie sa se lupte si cu adversari politici

Intrat intr-un con de umbra dupa retragerea din activitate, Cristi Chivu da semne ca s-a plictisit sa fie spectator la piesa de teatru pe care o regizeaza specialistii instalati de Vasile Dancu si Gabriel Oprea la conducerea FRF.

Chivu stie ca, pentru a conduce FRF, trebuie sa se lupte si cu adversari politici

Romania are un guvern de tehnocrati, iar Federatia o conducere de tehnoratati. Pornit in campanie cu ultima sansa, Razvan Burleanu s-a cocotat in fotoliul de presedinte gratie sprijinului politic pe care l-a avut. In doi ani, n-a adus nicio imbunatatire fotbalului, din contra, s-au inmultit problemele (tot mai multe cluburi intra in insolventa, fotbalistii mor pe teren, echipele joaca fara medici, nationala nu este in stare sa convinga niciun adversar puternic sa accepte un meci amical, spectatorii au parasit stadioanele etc).

Satul de toate acestea, Cristi Chivu a decis ca este momentul sa se implice. Si nu oriunde, ci la Casa Fotbalului, pe care vrea sa o conduca. Actualul presedinte mai are doi ani de mandat, dar stie ca devine vulnerabil peste doar cateva luni, cand principalul sau aliat, Vasile Dancu, va parasi Palatul Victoria. Obisnuit cu marea performanta, legendarul fundas al Interului nu este de acord cu ce se intampla acum la Federatie, de aceea vrea sa candideze. Are multe relatii la nivel international, iar in Romania se bucura de sprijinul unor nume grele, precum Gica Hagi, Dan Petrescu sau Gica Popescu. Fostii componenti ai „Generatiei de Aur” stiu ca experienta lui Chivu poate salva fotbalul romanesc din falimentul spre care se indreapta.

Si Cristi Balaj se vede presedinte

Mare arbitru, dar si mai mare om de afaceri, Cristi Balaj vrea si el sa conduca Federatia Romana de Fotbal. Desi mai poate fluiera inca doi ani, Balaj cauta sa se retraga din activitate tocmai pentru a-si pregati terenul in vederea alegerilor din 2018.
Spre deosebire de Cristi Chivu, Balaj indeplineste deja una dintre conditiile obligatorii impuse de FRF tuturor celor care vor sa candideze: sa detina o functie de conducere in fotbal! „Centralul” baimarean este presedinte al AJF Maramures.

author avatar
National
212 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger