AcasăNewsChiulangiul Iohannis

Chiulangiul Iohannis

Presedintele lipseste nemotivat de la problemele cu care Romania se confrunta. Pana cand?

M-am uitat, din curiozitate, in agenda presedintelui. Cea afisata pe site-ul Presedintiei. Apropo, ma batea gandul sa scriu numele institutiei cu litera mica, dar ar fi spus, de la inceput, ca sunt obraznic sau incult. Am rascolit inapoi cred ca pana aproape de inceputul anului. Mi-am adus aminte de evenimente in asteptare, la vremea lor, despre care apareau cateva vorbe abia dupa ce se produceau. Nimic inainte. Cum o fi chestia asta? Vrei sa afli ce va face maine presedintele si nu ai cum, pentru ca e secret? Sau, de fapt, nu face nimic si nu trebuie sa stie lumea?

Presedintele lipseste nemotivat de la problemele cu care Romania se confrunta Pana cand

Bunaoara, luni, 21 mai, agenda a ramas goala pana la 15:45, cand a aparut ca abia seara, la ora 19, Iohannis va participa la un eveniment la Teatrul National. Si pana atunci?

Prezent cand se poate

De altfel, daca ai rabdare sa rasfoiesti saptamana de saptamana, vei constata ca, exceptand doar cateva momente, presedintele nu munceste lunea. Sau, in cel mai fericit caz, abia spre seara gasesti ca a fost ici sau colo, ca s-a vazut cu nu stiu cine si a discutat nu stiu ce. Destul de rar, oricum. Iar vinerea, mai subtire cu munca, ca incepe weekend-ul. Ca este posibil sa nu fie nici vinerea de gasit, n-ar fi de mirare. Acum, sa fim cinstiti, cati dintre noi nu am dat telefon ca ne doare burta si nu ne-am mai dus la serviciu? Ce, pe el nu-l poate durea burta vinerea? Nu asta este, insa, marele chiul al presedintelui. Iohannis lipseste ori de cate ori prezenta lui ar fi necesara. Pur si simplu dispare. Nu e de gasit pentru societate. Pentru nimeni. Sau este complet mut, ceea ce tot a chiul aduce. Are tara nevoie de el? Sa aiba, dar numai cand s-o putea. Cand o putea el, mai bine zis. Teodor Melescanu, cu luni in urma, i-a solicitat intrevederi in repetate randuri, dar de fiecare data a fost amanat pe motiv ca nu are timp. Daca te uiti in agenda, insa, vezi ca in orice zi de luni putea sa-l primeasca.

Miroase a praf de pusca

Acum, in plin scandal cu sesizarea depusa de Ludovic Orban la Parchet, privind pretinsa inalta tradare a Vioricai Dancila, Iohannis lipseste in stilul lui. La patru zile dupa declansarea nebuniei, cand democratia e pe cale sa fie rezolvata cu dosare penale, arestari si condamnari pe viata, presedintele e mut. Nu are nimic de zis, nu iese la declaratii si nici nu isi prezinta public opiniile. Nu mai are rolul de mediator? Incepe sa miroasa a praf de pusca in tara romaneasca, dar pe Iohannis nu il deranjeaza. Sincer, eu mi-l inchipui stand dupa perdele si asteptand momentul in care taberele sa se infrunte. Poate chiar in strada, ca sa-si mai scoata si el geaca rosie din debaraua SPP-ului si sa faca un tur printre ai lui.

Razboi? Despre ce e vorba?

Degeaba ii cere Tariceanu sa iasa si sa-si precizeze pozitia. Eu nu cred ca o va face vreodata si nu se va delimita de actiunea liderului PNL. Nu e modelul lui. Cum sa condamne gestul lui Ludovic Orban din moment ce, dupa toate informatiile si zvonurile existente, ar fi implicat in aceasta noua strategie de demolare a Guvernului. Liberalii sunt la un pas de a declansa o avalansa de dosare penale la adresa Cabinetului Dancila, iar Iohannis pare a-i incuraja prin mutenie, prin inactiune. Liderii isi plimba suspendarile si puscaria unul pe sub ochii celuilalt, atat cat le permite educatia si cultura politica, iar Iohannis nu are nicio reactie. Chiuleste din rolul de presedinte, in asteptarea momentului in care va culege roadele unui razboi despre care sa poata spune ca nu a avut vreun amestec in el. Va avea exact aceeasi pozitie ca in scandalul protocoalelor. Nu stie despre ce este vorba.

Ce coincidenta!

Tabloul arata ca Iohannis nu are cum sa fie strain de ceea ce se intampla acum. Cele patru cereri de demisie adresate public Vioricai Dancila, apoi ironia grosolana ca ar face bine sa faca ce i se spune, arata ca lucrurile erau pregatite de ceva vreme, dar se astepta numai momentul potrivit. Care, sa vezi culmea, s-a nimerit a fi exact intoarcerea lui Orban din Germania, de pe prispa coanei Merkel. Iohannis, fii sincer, asteptai dezlegare de la Berlin pentru ceea ce se clocise in laboratoarele de la Cotroceni? Sau abia atunci ai primit mutarea, in plic?

author avatar
Valentin Boeru
2.191 afisari

1 COMENTARIU

  1. Romanii si serviciile secrete interne si straine se fac vinovate ca in fruntea tarii noastre a ajuns un astfel de personaj, extrem de periculos pentru natiunea romana! Oare, cand se va trezi poporul acesta din naivitatea care-l macina continuu de aproape 30 de ani?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger