AcasăNewsChisinau, capitala diplomatica a Ucrainei

Chisinau, capitala diplomatica a Ucrainei

Inca din iarna anului trecut, cand primele focuri de arma se auzeau in Kiev, personalul misiunilor diplomatice nu prea se mai simte in siguranta. Ambasadele si-au facut inclusiv planuri de evacuare in caz ca situatia avea sa degenereze. Chisinaul urma sa fie orasul de rezerva pentru majoritatea diplomatilor evacuati din Ucraina.

Atunci cand armele vorbesc, diplomatii tac malc

Ambasadorul Republicii Moldova la Kiev, Ioan Stavila, a vorbit despre aceasta situatie intr-un interviu acordat postului de televiziune ”Prime”, informeaza ziarul moldovean ”National”. ”Am avut si eu acest sentiment de frica in momentul in care au inceput sa impuste. Unele misiuni diplomatice chiar aveau niste planuri de evacuare. Potrivit acestor planuri, despre care mi-au povestit colegii mei ambasadori straini, evacuarea personalului urma sa aiba loc la Chisinau. Este normal ca intr-o situatie de conflict sa te gandesti la niste evolutii mai proaste”, a spus Ion Stavila.

Porosenco vorbeste ”curat” romaneste

Potrivit ”National”,  Ambasadorul Republicii Moldova a comentat si activitatea presedintelui ucrainean  Petro Porosenco pe care, de altfel, il cunoste din perioada in care acesta era ministru al Afacerilor Externe. ”Societatea ucraineana isi pune mari sperante in noul presedinte, care este un om cunoscut. De altfel, are si radacini moldovenesti. Vorbeste bine romaneste, curat, iar noi sprijinim noile autoritati ucrainene”, a mai spus diplomatul.

Vlad  Filat: In 2020, Republica Moldova va deveni membra UE

Liderul Partidului Liberal Democratic din Moldova, Vlad Filat, sustine ca Republica Moldova va obtine statutul de tara candidat in 2017, iar in 2020 ”sunt toate sansele” ca Moldova sa devina membra a UE. Declaratiile sunt facute in contextual asa numitului Plan 2020, care contine obiective strategice, viziunea PLDM pentru ”viitorul European” al Republicii Moldova.

author avatar
National
707 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger