AcasăNewsChirurgul Valentin Calu, despre tragedia aviatica din Apuseni: “Asa a vrut bunul...

Chirurgul Valentin Calu, despre tragedia aviatica din Apuseni: “Asa a vrut bunul Dumnezeu, sa scapam”

Dupa trei zile de cand pilotul Adrian Iovan si studenta Aurelia Ion si-au pierdut viata in tragedia aviatica din Muntii Apuseni, chirurgul Valentin Calu, unul dintre cei cinci supravietuitori, a oferit prima declaratie.

Medicul spune ca il doare tot corpul, dar ca se simte bine si ca asteapta sa fie externat si sa mearga acasa, insa nu va uita niciodata chinul prin care a trecut. Cand vine vorba de cei care nu au putut sa ii gaseasca decat dupa sapte ore de la aterizarea fortata, doctorul spune ca nu stie de ce si nici nu vrea sa arunce vina asupra lor.

„Am reusit sa supravietuim. Pe noi ne-au salvat oamenii aia. Daca asa a vrut bunul Dumnezeu, sa scapam, am scapat. Aveam telefoane smartphone. Nu stiu cum s-a putut sa nu ne localizeze. Nu ma întrebati pe mine. Fara îndoiala ma voi reface. Cu capul sunt bine, vânataile au început sa treaca, fracturile nu sunt grave. Dupa externare o sa-mi iau concediu câteva zile sa stau acasa. Deocamdata sunt aici, la Terapie Intensiva, stau pe spate, ma dor coastele, ma dor toate alea. Abia astept sa ma pot misca”, spune dr. Calu.

Luni dupa-amiaza in jurul ore 16.00, un avion de mici dimensiuni ce transporta un echipaj medical de la Bucuresti la Oradea a aterizat fortat in padure, in Muntii Apuseni. Medicii voiau sa preleveze niste organe de la Oradea, pentru a le transplanta unor bolnavi din Capitala. Se pare ca din cauza cetii, avionul a intampinat ceva probleme, iar pilotul Adrian Iovan s-a vazut nevoit sa aterizeze fortat. In urma impactului, avionul s-a rupt, si toti cei sapte pasageri au fost raniti. Pentru ca autoritatile nu i-au gasit la timp, victimele au stat mai bine de sapte ore in zapada, raniti. Cand i-au gasit, doar cinci dintre ei mai erau in viata, pilotul Adrian Iovan si o studenta voluntara, Aurelia Ion, murisera.

author avatar
Andra Nesu
999 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger