AcasăNewsChirurg cardiolog de renume, condamnat pentru luare de mită. Avea salariu 7.000...

Chirurg cardiolog de renume, condamnat pentru luare de mită. Avea salariu 7.000 de euro pe lună și cerea şpagă de 10.000 de lei de la pacienţii săi

medicChirurg cardiolog de renume, condamnat pentru luare de mită. Avea salariu 7.000 de euro pe lună și cerea şpagă de 10.000 de lei de la pacienţii săi

Un renumit chirurg cardiolog din Braşov a fost condamnat la doi ani și 11 luni de închisoare cu suspendare pentru luare de mită. Sorin Baloș a cerut bani de la patru pacienți pe care i-a operat în Spitalul Județean Brașov, spun judecătorii.

Faptele s-au petrecut în urmă cu un an și trei luni, când doctorul a fost prins în flagrant după ce nepotul uneia dintre bolnave l-a denunţat la poliție.

Salariul medicului depășea adesea 30.000 de lei pe lună

Sumele ajungeau chiar și la 10.000 de lei, deși intervențiile erau integral decontate de Casa de Asigurări de sănătate, iar salariul medicului depășea adesea 30.000 de lei pe lună.

În plus, magistraţii l-au obligat pe inculpat să plătească o amendă penală în valoare de 14.000 de lei și i-au interzis să mai profeseze în spitalele publice timp de un an. Decizia poate fi însă contestată.

Sorin Baloș este unul dintre puținii chirurgi specializați în operaţiile pe cord deschis, cu o performanță recunoscută la nivel național.

author avatar
Andreea Vlad