AcasăNewsChinurile muribundului Stan Mustata in spatele gratiilor

Chinurile muribundului Stan Mustata in spatele gratiilor

Raportul intocmit de Avocatul Poporului despre moartea fostului judecator Stan Mustata este cutremurator. Poate cuvintele in acest caz sunt insuficiente!  Fostul judecator de la Curtea de Apel a fost mutat, intr-o noapte, la ora doua, din greseala unui contopist care a dactilografiat  (a dat copy-paste) gresit decizia de transfer. Ce mai conteaza! Mortul e de vina!!

Dur, crud, dar adevarat! Documentul intocmit de reprezentantii Avocatului Poporului arata ca fostul judecator a avut analizele la zi. Gardienii, reprezentantii ANP, stiau de bolile grave de care suferea acesta. Din decenta nu vom spune explicit suferintele fostului magistrat, asa cum sunt nominalizate in raport. Dar, reprezentantii penitenciarelor nu au nicio scuza dupa ce actele demonstreaza incapacitatea lor sau chiar reaua intentie. Gardienii stiu sa faca, indemnati de liderul lor de sindicat, Sorin Dumitascu, greve intempestive, dar nu stiu sa isi faca treaba cu responsabilitate. Actul Avocatului Poporlui arata, negru pe alb, ca Mustata nu a fost evaluat pentru a fi protejat fiindca era fost magistrat, deci a stat in celula cu detinutii de rand. A fost declarat apt pentru a presta munci desi adusese la cunostinta celor de la ANP ca are grave probleme medicale. Mai mult, in noaptea, transferului  de la un penitenciar la altul, desi nu i s-a spus ca ”va fi pus pe cursa”, a fost trezit brusc de gardieni, pus sa-si faca bagajele, trimis pe culoarele cu gratii, flancat de mascati si ”depozitat” in duba. Doar ca nu era el cel care trebuia transferat de la un penitenciar la altul. Numele sau fusese scris gresit in documente. Gardianul daduse copy-paste dupa un un alt referat.

Colegii de celula s-au rugat pentru el

Interogati ulterior de echipa de ancheta despre cele intamplate, colegii de celula au sustinut si au dat declaratii ca Stan Mustata era foarte obosit. ”Le cerea sa-l lase in pace. Era foarte obosit. ”Vreau sa ma odihnesc! Va rog, la apelul de dimineata, lasati-ma sa nu-mi fac patul. Ma ridic la apel dar nu voi putea sa imi fac patul!”, spunea fostul judecator. Colegii de celula i-au rugat pe gardieni sa-l  duca la spital si sa sune la 112. Stan Mustata este judecatorul despre care Traian Basescu spunea ca a fost inlocuit din dosarul lui Dan Voiculescu pentru a ”intra” Camelia Bogdan,  cea care a decis, la ordinele fostului adjunct al SRI, Florian Coldea, in dosarul ”ICA”. 876 de persoane au decedat in penitenciar, intre 2008 si 2016, potrivit unui document remis de Autoritatea Nationala a Penitenciarelor la inceputul anului 2017.

author avatar
Ramona Feraru
577 afisari

4 COMENTARII

  1. Cum, naiba, sa fie o greseala?! Vechea lozinca contopista, care ascunde ticalosia si prostia sefilor, „proasta aia de dactilografa”…Adica „mascatii” (?!) penitenciarului primesc ordin, din greseala si ei se executa, desi e inuman, e impotriva tuturor practicilor, chiar si pentru Romania Penitenciara?! Nu e primul abuz al stapanilor puscariilor, musteste presa de aceste „greseli”, faptul ca se incearca varianta „asistenta de la Giulesti”, deconspira complicitati grave, tortionare, la inalt nivel si avocatul poporului, ca avocat adevarat, n-avea voie sa „puna botul” la asa jegoasa vrajeala. Da, stim toti, Mustata a fost condamnat la moarte inca de cand, desi primise semnale cand i se refuzase recuzarea, a afirmat ca nu vede nicio vinovatie intr-un dosar, contrar directivei transmise, deja, spre multa puscarie…Executia sa era doar o problema de timp si de modalitate. Sistemul nu lasa pe nimeni in urma si exemplul trebuia dat, mai ales ca mai multi judecatori au dat semne ca ar cam rupe lantul…

  2. Penitenciarele or fi la statul de drept al lui Tăriceanu și Liviu Dragnea sau la statul paralel ?

    • Penitenciarele au fost si au ramas in parohia statului „vertical si protectiv”, ca stia si Coldea cate ceva…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger