AcasăNewsChinezii investesc in ferme eoliene pentru Dobrogea

Chinezii investesc in ferme eoliene pentru Dobrogea

Vizita oficiala a ministrului delegat pentru mediul de afaceri, Lucian Iasr, in China, s-a finalizat cu semnarea unui contract pentru producerea de energie eoliana, in regiunea Dobrogea, prin care firma chineza SINOVEL, al doilea producator mondial de turbine eoleine, se va asocia cu firmele romanesti C-Tech si Rokura, rezultatul fiind obtinerea unor noi capacitati instalate de 1200 MW.

Partea cea mai interesanta a acestui acord economic este aceea ca, potrivit surselor noastre, instalarea acestor mori de vant va costa aproximativ 1 miliard, in loc de 2 miliarde cat este calculul specialistilor , in mod normal, adica in jur de doar 50% din cat ar trebui sa platim pentru realizarea acestor capacitati energetice, economiile rezultand din aplicarea tehnologiilor partenerilor chinezi.

Deplasarea in China se pare ca a stimulat apetitul de afaceri al ministrului roman care, la intoarcere, a declarat ca, pe langa intensificarea colaborarii cu autoritatile asiatice, intentioneaza sa introduca alte cateva noi parghii menite sa stimuleze comertul exterior si investitiile straine in Romania.

Se cer tineri pentru comertul exterior

Printre altele, este vorba despre infiintarea unui corp de tineri specialisti, cu varste cuprinse intre 21 si 28 de ani, care sa obtina, in urma unor trieri foarte stricte, dreptul de-a functiona, pentru perioade de pana la un an de zile, in cadrul biroului consilierului economic din ambasadele noastre. O alta noutate, poate si mai elocventa decat insusi infiintarea acestor noi posturi: costurile aferente acestei initiative, inclusiv salariile,  vor fi suportate din capital privat, respectiv din banii firmelor care nu-si pot permite sa plateasca, singure, un agent care sa le reprezinte, doar lor, interesele in strainatate, dar care, astfel, pot beneficia de o reprezentare, chiar daca aceasta este pentru inca alte cateva companii, care contribuie si ele la acoperirea cheltuielilor aferente.

author avatar
Silviu Ionescu
847 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger