AcasăNewsChinezii cumpara Londra si nu se uita la bani

Chinezii cumpara Londra si nu se uita la bani

Complexul rezidential din Canary Wharf are cea mai inalta cladire-turn din Europa, iar chinezii cumpara tot ce e de vanzare

Britanicii nu mai au puterea de cumparare in domeniul imobiliar pe care o aveau odata. Dar chinezii, da! Si au investit peste sute de milioane de lire in Londra.

Complexul rezidential din Canary Wharf are cea mai inalta cladire-turn din Europa, iar chinezii cumpara tot ce e de vanzare

Expertii britanici au atras atentia ca numai in ultimele doua luni investitorii chinezi au bagat 120 de milioane de lire in cel mai nou cartier financiar al Londrei, Canary Wharf. Dezvoltatorii chinezi sunt foarte interesati de proprietati in Europa si nici nu stau prea mult pe ganduri cand e vorba de achizitii. Dupa o expozitie imobiliara cu proprietati britanice, la Hong Kong si Macao, investitorii chinezi s-au aratat interesati si au si poposit la Canary Wharf, unde se afla cea mai inalta cladire-turn din Europa. Le-a placut si au investit fara a negocia preturile.

Piata imobiliara ieftina

Tocmai preturile mari pe care chinezii sunt dispusi sa le plateasca ii ingrijoreaza pe britanici. Aceste preturi stabilesc un nivel prea ridicat pentru posibilitatile investitorilor britanici. Chinezii nu au de gand sa renunte la ceea ce au cucerit. In Mayfair s-a stabilit o firma specializata in gasirea de investitori chinezi pentru Londra, Celestial Globe. Consultantul Siqi Zhang considera ca piata imobiliara din Londra este mult mai ieftina si mai ofertanta decat cea din Beijing, Hong Kong si Shanghai. Pe de-o parte, investitiile chineze nu lasa piata imobiliara londoneza sa cada. Pe de alta parte, starneste ingrijorare, ca numai in doua luni investitorii chinezi au ajuns pe locul doi, pe unu fiind britanicii. Deocamdata. In ritmul acesta, dupa inca o luna, chinezii vor fi principalii investitori in Londra.

 

author avatar
Adina Mutar
508 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger