AcasăNewsChinezii bogati isi angajeaza dubluri sa faca inchisoare in locul lor

Chinezii bogati isi angajeaza dubluri sa faca inchisoare in locul lor

„Dublura” lui Gu Kailai (dreapta) si-a aranjat familia pe viata

Comunism, comunism, dar nomenclaturistii chinezi nu pot sa se amestece, totusi, cu plebea, mai ales in inchisori.

„Dublura” lui Gu Kailai (dreapta) si-a aranjat familia pe viata

China a avut procese la nivel inalt, ministri corupti, care au fost executati pentru a se da un exemplu ca nimeni nu e in afara bratului legii.

„Jackie Kennedy a Chinei” era alta

Insa, de cativa ani incoace, oamenii implicati in procese observa cu stupoare ca vinovatii din caz lipsesc din salile de judecata, in locul lor aparand alte persoane. Se vede treaba ca pana si chinezii au crezut ca toti arata la fel! Este celebru la nivel mondial cazul lui Gu Kailai, sotia  politicianului de varf in cominternul chinez, Bo Xilai. Acesta, implicat intr-un complot impotriva actualei guvernari, si-a pierdut functia si toate privilegiile, prilej pentru Marea Britanie pentru a cere judecarea sotiei sale pentru uciderea lui Neil Heywood, om de afaceri britanic, amantul ei. Trimisa in judecata, Gu a recunoscut ca l-a otravit pe Neil cu cianura. Insa, stupoare! Femeia care a primit cu stoicism condamnarea la moarte (cu suspendare) era alta! „Dublura” nu risca executarea, decat daca nu e cuminte in inchisoare timp de doi ani. Dupa care condamnarea la moarte se comuta in inchisoare pe viata.

„Ding zui”, „dublura criminalului”

Istoricii spun ca aceasta practica, numita „ding zui” („dublura criminalului”) dateaza de pe vremea epocii imperiale, cand vinovatii isi rascumparau in bani prejudiciul adus. In privinta cazurilor de omor, familia unei dubluri s-ar fi aranjat pe viata!

Pentru trei ani, „dublura” lui Hu Bin (dreapta), a luat doar vreo 3000 de dolari

In comunism, nu s-a mai vorbit despre aceasta practica, dar ea a devenit evidenta in cazul lui Hu Bin, un tanar de bani gata, in varsta de 20 de ani, care a ucis un pieton in timpul unei intreceri de masini cu prietenii. Martorii au declarat ca tinerii au ras si au glumit pe seama „intamplarii” pana a sosit politia, ceea ce ar fi fost o circumstanta agravanta. In loc de asta, la proces, un pricajit ochelarist s-a ridicat spasit sa-si primeasca sentinta.  Doar trei ani de inchisoare, in loc de inchisoare pe viata cat prevedea legea.

author avatar
Adina Mutar
573 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger