AcasăNewsChinezii au pus piciorul in Deutsche Bank

Chinezii au pus piciorul in Deutsche Bank

Grupul chinez HNA, detinut de miliardarul Chen Feng, a preluat o participatie de 3,04% din Deutsche Bank si a anuntat ca ar putea achizitiona mai multe actiuni ale bancii germane.

„Avem deplina increderea in conducerea Deutsche Bank si vom urmari cu atentie evolutiile viitoare si vom acorda, ca actionari, sprijin bancii cand va fi necesar”, a afirmat un purtator de cuvant al conglomeratului chinez HNA Group. Participatia de 3,04% a HNA, evaluata la aproximativ 750 de milioane de euro (799 de milioane de dolari) la actualul pret al actiunilor, face din grupul chinez cel mai mare actionar al bancii dupa Qatar si BlackRock (care detine 6,1%). In 2014, o serie de fonduri controlate de fostul premier din Qatar, seicul Hamad bin Jassim al-Thani, au cumparat o participatie de 6,1% din actiunile Deutsche Bank, iar in 2015 si-au majorat participatia pana la aproape 10. Recent, Deutsche Bank si-a cerut scuze, printr-o scrisoare deschisa, „pentru gravele greseli” care au facut-o sa se confrunte cu amenzi costisitoare si, care urmare, sa incheie anul 2016 cu pierderi de peste un miliard de euro.

Frank Timis duce un razboi de 700 de milioane USD

Apropo de chinezi, iata si ca miliardarul roman Frank Timis se pregateste de proces cu o companie chineza pentru 700 milioane dolari. O companie de stat chineza, care a fost partenera cu African Minerals – detinuta de miliardarul roman Frank Timis – intr-un proiect de exploatare miniera din Sierra Leone, cere in instanta despagubiri de 700 de milioane de dolari de la acesta. Compania de stat chineza din industria otelului Shandong sustine ca este creditor al Africa Minerals, intrata in insolventa in 2015, si cere restituirea sumei de 700 milioane de dolari. Procesul este asteptat sa inceapa in 2018.

author avatar
Catalin Dumitrescu
128 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger