AcasăNewsChina, un Cernobîl al coronavirusului

China, un Cernobîl al coronavirusului

Manipularea de către China a pandemiei covid este similară cu răspunsul Uniunii Sovietice la Cernobîl, a declarat consilierul de securitate națională al președintelui Donald Trump, Robert O’Brien.

„Acoperirea pe care au făcut-o cu virusul va intra în istorie împreună cu Cernobîl”, a spus  O’Brien pentru Chuck Todd în „Meet the Press” al NBC, referindu-se la dezastrul nuclear din 1986 din Ucraina. „Vom vedea un HBO special în jur de 10 sau 15 ani de acum încolo”. Întrebat despre implicațiile pandemiei pentru noul acord comercial SUA și China, O’Brien a răspuns că „ne aflăm într-o lume foarte diferită” de când au început negocierile: „Ne dorim relații bune cu China și cu poporul chinez, dar, din păcate, vedem doar acțiuni ale Partidului Comunist Chinez care  le îngreunează. Vom vedea ce se întâmplă cu acordul comercial, dar avem de-a face cu o lume nouă după corona. Au dezlănțuit un virus pe lume care a distrus miliarde de dolari în averea economică americană iar acum trebuie să o menținem în viață în timpul acestui virus.”

SUA i-a luat fața în cursa vaccinurilor

Statele Unite vor avea un vaccin „mai bun” decât China – și îl vor avea mai curând, a anunțat fostul comisar pentru administrare a alimentelor și medicamentelor (FDA), Scott Gottlieb. Datele despre potențialele vaccinuri în dezvoltarea clinică din China „nu arătau copleșitor de puternice”, a spus Gottlieb pentru CBS. „Vaccinurile respective, dacă funcționează, probabil vor oferi un nivel mai scăzut de imunitate decât platformele cu care SUA și Europa lucrează. Cele mai “promițătoare” cercetări de pe cele două continente sunt cele dezvoltate de firma americană Moderna Therapeutics, producătorul elvețian Lonza, Universitatea din Oxford și Astra Zeneca din Marea Britanie. “Sunt date bazate pe declarațiile publice pe care le-au făcut și a unor dovezi preliminare pe care le-au prezentat. Cel mai probabil, în 2021 vom avea vaccinul disponibil în cantități suficiente pentru a inocula în masă populația”, a adăugat Gottlieb.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
269 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger