AcasăNewsChina și SUA, epidemia de propagandă

China și SUA, epidemia de propagandă

Prim-ministrul chinez Li Keqiang a proclamat o ”reuşită strategică majoră” în lupta ţării sale împotriva noului coronavirus. La rândul său, preşedintele Donald Trump a declarat  că nu va mai închide America în cazul unui al doilea val de Covid-19.

In this photo released by Xinhua News Agency, Chinese President Xi Jinping, center, attends the opening session of the Chinese People’s Political Consultative Conference (CPPCC) at the Great Hall of the People in Beijing, Thursday, May 21, 2020. (Li Xueren/Xinhua via AP)

În fața a 2.897 de delegaţi adunați Marea Sală a Poporului din Beijing, purtând măşti şi aşezându-se unul lângă altul, numărul doi al regimului comunist a anunțat că „Noi, fiii şi fiicele naţiunii chineze, am rămas uniţi într-o perioadă extrem de dificilă şi am ridicat un Mare Zid de solidaritate”, într-un discurs solemn la deschiderea sesiunii anuale a parlamentului. „Am obţinut o victorie decisivă în apărarea provinciei Hubei şi a capitalei sale Wuhan”, plasate în carantină timp de două luni şi jumătate, a declarat şeful guvernului. Între timp, pandemia s-a extins pe suprafaţa globului. „Succesul nostru a fost plătit la un preţ ridicat. A fost un preţ ce trebuia plătit şi care a meritat”, a mai Li, referindu-se la prăbuşirea produsului intern brut în primul trimestru. Mai practice, Trump a dat startul vizitelor electorale, și ce putea fi mai “american” decât o întâlnire cu muncitorii uzinei Ford din Ypsilanti (Michigan), unde liderul republican a susținut că „Vom stinge focarele, nu vom închide ţara, vom stinge focul. Fie că este vorba de tăciuni, fie că sunt flăcări, le vom stinge”, referindu-se la eventualitatea unui al doilea val al epidemiei. Trump e pe fază, toate cele 50 de state americane au relaxat deja într-o oarecare măsură restricţiile. Statele conduse de republicani au încercat într-o mai mare măsură să redeschidă economia mai rapid, în timp ce statele conduse de democraţi au o abordare mai prudentă. Oficialii din domeniul sănătăţii publice au avertizat că o relaxarea prea rapidă a măsurilor restrictive ar putea duce la un al doilea val de infectări în toamnă şi la iarnă.  SUA are un an electoral, iar de reintroducerea măsurilor restrictive nu vrea să audă nimeni.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
251 afisari

1 COMENTARIU

  1. Donald ai grije de America. Asta e si scopul unei arme biologice sa te cucereasca nu imediat ci in timp crezand ca gata ai scapat atunci te ataca definitiv. Deci ai mare grija la viitoarele infecții. Astfel de arme sunt facute sa castigi fara sa tragi un foc. Un al 2 lea val poate fi decisiv in lupta.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger