AcasăNewsChina elimină banii fizici. Plăți digitale cu noua criptomonedă

China elimină banii fizici. Plăți digitale cu noua criptomonedă

Să privim la întreaga isterie Covid-19 și din alt unghi decât cel al sănătății publice. Pandemia asta este, de fapt, o resetare global, lumea pe care am lăsat-o în urmă la început de 2020 a dispărut și nu se va mai întoarce niciodată! Ați priceput? Bun, acum respirați adânc! Bun venit în lumea virtuală, unde totul este digital!

Chiar și banii. Cei de hârtie, vechi și urâți, o adevărată capcană purtătoare de viruși mortali, sunt pe cale să dispară. În locul lor apar criptomonedele, iar China este prima superputere a lumii care merge pe acest drum.

Banca Populară a Chinei a stabilit deja o listă de firme care vor testa, în viitorul apropiat, noua monedă digitală națională. Printre acestea, giganții americani Starbucks, McDonald’s, Subway. Yuanul virtual gândit de Partidul Comunist va fi testat, de asemenea, în hotelurile din țară, în magazinele din mall-uri, la brutării, librării, chiar și în sălile de fitness.

Microsoft are pregătit ID-ul digital

Informația este prezentată de South China Morning Post, care citează surse din cadrul Partidului Comunist Chinez. Surprinde deschiderea Beijingului față de lumea criptomonedelor, însă nu trebuie să uităm că vorbim despre țara care a îmbrățișat cel mai strâns sistemul de supraveghere video impus la nivel mondial; China are cel mai mare Big Brother din lume! Și chiar mai mult de atât, vezi drepturile cetățenilor condiționate de un anumit punctaj…

Așadar, lucrurile se mișcă într-o viteză amețitoare. După ce Microsoft Technologies Inc. a depus brevetul #060606 pentru o criptomonedă sub forma unui cip, care să fie implantată în corpul uman, acum și China face un pas pe drumul banilor virtuali. Iar faptul că în poveste apar companii americane precum Starbucks, McDonald’s și Subway este mai mult decât un test pentru a vederea cum reacționează piața la o asemenea schimbare.

AliPay a eliminat din joc Vista și Mastercard

În China, tranzacțiile online și cele cu cod QR sunt ceva comun. Digitalizarea țării a ajuns în ultimii ani la un nivel uluitor. De exemplu, gigantul tehnologic Alibaba oferă inclusiv o alternativă la occidentalele soluții Mastercard și Vista; AliPay este cel mai folosit card din China, iar consumatorii îl utilizează peste tot pentru a face plăți digitale.

Pentru moment, se pare că yuanul digital va fi lansat în zona Xiong’an New Area, la aproape 100 de kilometri de Beijing, un oraș construit de la zero, cel mai puternic centru asiatic al tehnologiei IT. Totodată, sunt informații că și în metropolele Shenzhen și Chengdu vor fi scoși din uz banii fizici și înlocuiți cu cei virtuali. Totul se va întâmpla până la finalul acestui an!

În 2019, China estimează că 890 de milioane de utilizatori unici au folosit plățile virtuale pentru a face tranzacții totale în valoare de aproximativ peste 20 de trilioane de dolari!

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
1.925 afisari

1 COMENTARIU

  1. China e în malaxorul globaliștilor prinsa rău de tot! Recunoaștere faciala chiar cu masca,conexiuni la net urmarite,la fel cu covidu acum,și ce a a pus capac-eliminarea banilor fizici! În lume doar suedezii socialiști iubitori de magrebieni,nigerieni,asiatici,sud americani ,mai au ideii din astea..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger