AcasăNewsChina da bani Uniunii Europene ca sa-i inchida gura

China da bani Uniunii Europene ca sa-i inchida gura

Hu Jintao cumpara tacerea UE, prin Nicolas Sarkozy, in privinta noilor cenzuri impuse chinezilor

Revolutiile care au zguduit lumea araba, impreuna cu situatia economico-financiara ingrijoratoare a Uniunii Europene, au determinat China sa treaca la masuri extreme.

Hu Jintao cumpara tacerea UE, prin Nicolas Sarkozy, in privinta noilor cenzuri impuse chinezilor

In cursul zilei de marti, 26 octombrie, Administratia de Stat Chineza a Radioului, Televiziunii si Filmului a decis ca cele mai importante 34 de televiziuni regionale sa-si reduca emisiunile de divertisment la maxim 90 de minute pe saptamana si, totodata, sa-si includa in grila de programe doua ore de stiri nationale, zilnic, aprobate in prealabil de catre factori de decizie, fara a se mai tine cont de audienta superioara pe care alte programe o aveau.

Sa nu-i ia curentul revolutionar

Aceasta hotarare extrema a Partidului Comunist chinez, care este in spatele brustei schimbari a politicii de comunicare, trebuie sa impiedice crearea unui curent revolutionar de tip „primavara araba” si in aceasta parte a Asiei. Pana acum, exista posibilitatea ca o astfel de decizie sa fie puternic contestata de catre Uniunea Europeana si SUA, care s-au declarat intotdeauna impotriva limitarilor drepturilor cetatenesti, in acest caz al celor la o informare corecta. Summitul tinut exact in aceeasi zi de marti, de catre liderii europeni, a gasit, printre alte solutii si pe aceea a solicitarii Chinei de a ajuta Uniunea cu un imprumut considerabil, care sa contribuie la fondul de salvare al eurozonei. Presedintele francez Nicolas Sarkozy urma sa-l sune imediat pe omologul sau chinez Hu Jintao, pentru a discuta despre conditiile in care China poate sprijini financiar UE. Dreptul chinezilor la informare corecta poate sa mai astepte!

author avatar
Silviu Ionescu
553 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger