AcasăNewsChina catre Europa: ”La munca, nu la-ntins mana!”

China catre Europa: ”La munca, nu la-ntins mana!”

Cine vrea sa munceasca si duminica? Muncitorii din China

Seful investitiilor Chinei ii face puturosi pe europeni. Dar, chipurile, n-ar fi vina lor, ci a legilor permisive, care-i incurajeaza sa stea degeaba.

Jin Liqun ajuta Europa prin lectii despre munca

Jin Liqun, presedintele Corporatiei de Investitii a Chinei – „bratul” financiar al politicilor de investitii ale statului – s-a aratat dornic sa ajute euro, daca Europa va reforma sistemul depasit al legislatiei muncii, care incurajeaza nemunca. „Europenii ar face bine sa munceasca din greu, daca vor sa salveze zona euro de la prabusire”, a spus Liqun intr-un interviu la Al Jazeera. Liderii europeni se asteptau mai degraba la niste miliarde de dolari! Insa, Liqun, licentiat al Universitatii Boston, socoteste ca cel mai mare ajutor pe care China il poate da europenilor este sa-i invete sa munceasca.

Cine vrea sa munceasca si duminica? Muncitorii din China

„Somajul, de exemplu, trebuie sa ajute cetatenii sa treaca peste un hop, sa-i recalifice, nu sa-i faca indolenti, sa le demonstreze ca se poate trai bine si fara munca. Iar pensiile, unii se retrag la 65 de ani, altii de la 55, ceea ce nu e cinstit! Sa fie o lege pentru toti si munca sa fie pe primul plan!”

Romanii, invidiati ca muncesc

Britanicii sunt nemultumiti ca multe posturi bune sunt date romanilor. 178.000 de persoane au ramas fara locuri de munca in Marea Britanie in ultimele trei luni, in timp ce romanii gasesc de lucru tot mai des, ca soferi de taxi, infirmiere platite cu cate 2.000 de lire sterline pe luna. Medicii pot castiga cate 1.000 de lire sterline pe saptamana. De fapt, romanii primesc posturile refuzate de britanici din cauza salariilor prea mici pentru ei!

author avatar
Adina Mutar
179 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger