AcasăNewsChina AMENINŢĂ SUA pe faţă: "De dragul Taiwanului, vom folosi forţa militară"

China AMENINŢĂ SUA pe faţă: „De dragul Taiwanului, vom folosi forţa militară”

De dragul recuperării Taiwanului, ambasadorul chinez Lu Shaye spune că Beijingul va lua orice măsuri, inclusiv cele de natură militară. Potrivit acestuia, China a perceput întotdeauna Taiwanul ca un teritoriu chinez.

De altfel, armata chineză a anunțat sâmbătă că recenta trecere a unui avion de patrulare maritimă american prin strâmtoarea Taiwan a perturbat în mod deliberat situaţia regională şi a pus în pericol pacea şi stabilitatea.

Furioşi pe avionul american

Armata de la Beijing a organizat forţe aeriene şi terestre pentru a monitoriza operaţiunea avionului american, care a avut loc vineri, conform Reuters. El a adăugat că se opun cu fermitate acţiunilor Statelor Unite şi că trupele lor rămân în stare de alertă maximă.

Taiwanul, pe care China îl revendică drept teritoriu propriu, s-a plâns în ultimii ani de misiunile repetate ale forţelor aeriene chineze în apropierea insulei guvernate democratic. Taiwanul numeşte activităţile militare repetate ale Chinei din apropiere „război de zonă gri”.

author avatar
Andrei Ștefan
1.509 afisari

6 COMENTARII

  1. „amenință SUA pe fata..”.. Taiwanul este unul din statele americane? întreb pentru un amic..

  2. Fiecare prost din peisajul politico-mafiot pe limba lui piere…niciunul nu rateaza ocazia de a da cu capul de perete.Capul se foloseste pentru gandit nu ca sa ai umbrela pentru gat.Politicienii mint la fel cum respira atat americanii cat si comunistii.Deci…..cine se ia dupa mincinosi isi merita soarta.Cum se spune…karma rules

  3. CHINA+RUSIA+ROMANIA+MOLDOVA+SIRILANKA+INSULA SERPILOR+GUADELUPE+
    BRAZILIA+ARGENTINA SI INCA 100 TARI SARACE SI COLONII INGLIEJJJE SI AZMERICANE,
    FORMEAZA NOUL STAT,CU NUMELE ** STATELE UNITE ALE SARACILOR FURATI 200 DE ANI**
    VOR, matura,cu piladephia,niuiorporc,vasington,pipiliki,cacaluzia,sanchifrincisco,uston,pexas,
    pomana-montana,.LA CONGRESUL TARILOR SOCIALISTE SI COMUNISTE SARACE**.PRESDEINTE
    AL ACESTUI STAT,VA FI EVREUL ISIS MEZIA DIN TELAVIV. EL ESTE CONDUCATORUL DE 2000 ANI,
    SI VA NIMICI HOARDELE TURCESTI,GHERMANE,INGLIJISTI SI AZMERICANE PENTRU TOTDEAUNA.
    HUO,SATANO,HUO,AZMERICA HOATA SI CRIMINALA,NU TE MAI VREM,ORIUNDE NU VEI MAI FI.!!!!! S

  4. Începe să se creioneze previziunea unui analist militar care afirma, la începutul conflictului ruso-ucrainean, că până în toamnă urmează conflictul chino-taiwanez și apoi SUA-Coreea de Nord? Se poate spune, apoi, că se declanșează Al III-lea Război Mondial, așa cum își dorește ciufulitul de la Londra, care nu dorește încheierea conflictului ruso-ucrainean?

  5. USA lui MUMIA IMPAIATA de Joe Bidon, este amenintata pe doua fronturi REDUTABILE…Rusia si China, la care NU poate face fata militar si economic cu tot sprijinul UE si UK. INPERIUL American azi este in COMA.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger