AcasăNewsChina a suspendat site-ul Bloomberg

China a suspendat site-ul Bloomberg

Statul a blocat site-ul de stiri Bloomberg pe teritoriul Chinei, pentru ca a publicat o estimare a averii familiei lui Xi Jinping, viitorul presedinte al tarii.

Dar fotoliul lui Xi Jinping cat costa, dom`le?

In China, cenzurarea anumitor site-uri de Internet este la ordinea zilei, dar cu suspendarea site-ului Bloomberg au vrut sa transmita un mesaj dur pentru toti „curiosii”.

Mai mult decat atat, Beijingul a recurs si la practici de intimidare. Cateva saptamani dupa publicarea articolului, unii angajati ai Bloomberg au fost urmariti, presupunandu-se ca erau agenti chinezi. Iar bancherii chinezi au anulat intalnirile aranjate anterior cu redactorul-sef al Bloomberg, Matthew Winkler. Si in fond ce a publicat Bloomberg?Ca familia lui Xi Jinping are investitii in companii, cu bunuri care totalizeaza 376 de milioane de dolari si proprietati de lux in Hong Kong. Numai atat? Poate incorectitudinea informatiei i-a suparat pe chinezi.

author avatar
Adina Mutar
145 afisari
Zenville

Ultimele știri

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...
proger