AcasăNewsChina, a doua putere economica a lumii, a raportat cea mai slaba...

China, a doua putere economica a lumii, a raportat cea mai slaba crestere din ultimul sfert de secol

Dupa ani intregi in care parea ca nimic nu ar putea stavili nici puterea si nici viteza de crestere economica a Chinei, lucrurile par sa fi luat, cel putin in ultima perioada, o alta turnura. Una lenta si in descrestere, dupa cum o arata cele mai recente date privind cresterea economica pe anul recent incheiat, si care e privita cu atentie atat de specialisti, cat si de investitorii si oamenii de afaceri locali, dar nu numai.

A doua putere economica a lumii- dupa Statele Unite- China, a avut, in 2015, cel mai slab ritm de crestere economica din 1990 incoace. O arata datele oficiale, ajunse la urechile opiniei publice in cursul zilei de marti. Mai exact cifrele care au venit, ca la fiecare inceput de an, din directia Biroului National de Statistica de la Beijing si au fost preluate de presa din mai toate colturile lumii.

Totalizand, pe parcursul celor 12 luni ale anului recent incheiat, o crestere de doar 6, 9 %, economia Chinei a inregistrat, din cate au concluzionat specialistii, cel mai slab ritm de crestere din ultimii 25 de ani, valoarea fiind semnificativ mai mica si fata de cea raportata in decursul anului precedent, respectiv in 2014, cand cifra in cauza a fost de 7,3 %. Mai mult, primele vesti in privinta anului in curs nu sunt nici ele tocmai linistitoare in aceasta privinta, avand in vedere ca, potrivit estimarilor facute de CNN, cresterea economica prognozata pentru 2016 s-ar putea sa treaca nici macar de pragul a 6, 5%.

sursa foto: reteauadestiri.ro

author avatar
eNational
153 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger