AcasăNewsChina: 14 miliarde de dolari, confiscati de la fostul ministru de Interne

China: 14 miliarde de dolari, confiscati de la fostul ministru de Interne

Mega- scandal de coruptie in China! Autoritatile de la Beijing au confiscat nu mai putin de 14 miliarde şi jumatate de dolari din averea fostului ministru de Interne.

Cel mai important oficial comunist chinez acuzat vreodata de coruptie şi-a construit o avere atât de mare din contracte cu bani publici şi investitii in petrol incât a ajuns sa submineze puterea regimului. Acesta a fost arestat impreuna cu mai multe rude si prieteni.

Zhou Yongkang este arestat inca de anul trecut, in urma unei anchete de coruptie a carei desfasurare nu a fost recunoscuta oficial de guvernul de la Beijing. Agentii internationale de stiri spun ca autoritatile au trecut la confiscarea averilor. Ministrul si apropiatii sai au ramas fara 300 de apartamente, 60 de masini, nenumarate opere de arta, sticle de bauturi scumpe, metale pretioase si valuta in valoare totala de 14 miliarde si jumatate de dolari.

Zhou Yongkang a fost ministru de interne intre 2002 si 2007. Iar in 2007 a fost promovat in functia de sef al comisiei legislative a Partidului Comunist chinez.

author avatar
Andra Nesu
825 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger