AcasăNewsChina, „deplin pregatita pentru razboiul valutelor”

China, „deplin pregatita pentru razboiul valutelor”

Yi Gang, pregatit pentru orice politici monetare dezastruoase... la altii

Yi Gang, viceguvernatorul Bancii Centrale chineze, a anuntat ca „Beijingul este pe deplin pregatit pentru razboiul valutelor”.

Yi Gang, pregatit pentru orice politici monetare dezastruoase... la altii

Anuntul n-a venit asa, hodoronc-tronc! E urmarea „fireasca” a apelului lansat de G20, dupa intrunirea de la Moscova, de a se evita o confruntare valutara. Nu de alta, dar nu se stie care va ramane pe piata,  in cazul unui razboi valutar.

Ei bine, Yi Gang avertizeaza lumea intreaga ca „razboiul valutar poate fi evitat daca se vor elabora politici monetare care sa serveasca in primul rand ca instrumente pentru dezvoltarea economiilor interne”. Insa, daca se va dori altceva, China este pe deplin pregatita. „Vom lua in considerare politicile de relaxare cantitativa implementate de bancile centrale straine”, a declarat Yi Gang. Aceste politici implica achizitionarea de active financiare de la sectorul public si de la sectorul privat, ceea ce duce la expandarea bazei monetare.  Rezultatul nedorit al acestui proces este cresterea inflatiei la un nivel extrem de periculos.

author avatar
Adina Mutar
118 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger