Cauta

Chiar c-o salta de pe strada

Si cu „Jos Ciuma Rosie” cum ramane?

Exact asta se va intampla daca sotia lui Klaus Iohannis va continua cacealmaua jucata Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. A fost citata si nu s-a prezentat. A trimis un fax cu o motivatie care nu are cum sa-i fie straina, caci, profesor fiind, cunoaste bine modelul. „Doamna Diriginta, va rog sa motivati absentele fiului meu pentru ziua de ieri intrucat am fost nevoiti sa mergem la onomastica unei rude intr-un oras mai indepartat. Semneaza, mama lui Gogu.”

Si cu Jos Ciuma Rosie cum ramane

Toate bune, numai ca „Mama lui Gogu” nu avea nicio obligatie de a participa la sarbatorirea Printului Charles. Dupa cum, in egala masura,  nu avea de ce sa participe la intalnirea lui Klaus Iohannis cu Theresa May, premierul Marii Britanii.

Motivatii infantile

De pe pozitia de consoarta a presedintelui, Carmen Iohannis nu poate reprezenta interesele Romaniei. Ce face ea in tara nu are nici cea mai mica legatura cu politica externa, domeniu in care nu are vreo atributie. Mie mi se pare ca vizita oficiala invocata in faxul trimis Parchetului General nu are nicio sustinere. Recunosc, poate nu ma pricep, dar nu cred ca protocolul ar prevedea prezenta obligatorie a sotiei care, logic, nu are ce sa discute in cadrul convorbirilor dintre demnitari. Apoi, balbaiala cuplului Iohannis lasa loc de interpretare. Klaus spune ca e vorba de o vizita oficiala de stat, Carmen zice ca e intr-o vizita oficiala, punct. De stat sau nu? Ca sa ce? Cum in Romania nu exista institutia Primei Doamne, ca sa existe vreo motivatie certa sau cat de cat plauzibila, imbracarea cu titlul de oficial a unei vizite la bratul sotului mi se pare exagerata. Daca ar fi spus ca e intr-o vizita in scop turistic cred ca ar fi fost mai credibila.

Poveste cusuta cu ata alba

Cred ca audierea sotiei presedintelui nu a fost stabilita doar cu o zi inainte. Se stia de ceva vreme, dar anuntul lui Klaus Iohannis a fost facut in ultima secunda. Tonul lui de-a dreptul obraznic e de natura a ridica multe semne de intrebare. „Sotia mea nu a facut nicio ilegalitate. Nu se va prezenta la Parchet deoarece ne vom afla in vizita oficiala la Londra!” In ce calitate a facut anuntul, ca doar nu era el cel citat? De cand stabileste sotul daca sotia a facut ceva impotriva legii sau nu? Mai degraba arata ca un semnal transmis justitiei din statul lui de drept. Faxul pe care acum se bate moneda este si el foarte ciudat. Nu a fost trimis de acasa, de la Sibiu, asta este cert. Asta ar fi insemnat ca totusi Carmen Iohannis sa fi fost in Romania si putea, deci, sa mearga la audieri. Trimis de la Administratia Prezidentiala, dupa cum se aude tot mai des? Ce treaba are institutia din Cotroceni cu asta? De cand este abilitata sa motiveze absenta sotiei presedintelui? Nu ar fi exclus sa fie trimis de la ambasada Romaniei din Marea Britanie, condusa de Dan Mihalache, bunul prieten al lui Iohannis. Si aici, aceeasi intrebare: are atributii de a motiva, sub antetul diplomatic, absenta doamnei Iohannis?

Orgoliul lui Iohannis

Procurorul General Augustin Lazar altminteri nu rateaza nicio ocazie de a spune ca anchetele Parchetului sunt corecte si transparente. Pai, atunci, sa prezinte faxul cu pricina, sa vedem si noi antetul. O poate face, pentru ca deocamdata Carmen Iohannis este martor, nu este inceputa urmarirea penala impotriva ei. Nu se stie cata vreme va beneficia de aceasta calitate. Cred ca doar pana in ziua cand, fentandu-i pe procurori, va fi saltata de pe strada. Nu ar fi exagerat si nici ilegal, e justitia din statul de drept al lui Iohannis, cu televiziuni ciopor la poarta si reporteri care o intreaba daca a furat. Pe Alina Bica, bunaoara, fara a-i lua apararea, tot din strada au luat-o. Aici nu mai valabil? Sau totul trebuie facut pe blat, ca orgoliul nemasurat al lui Klaus Iohannis sa nu sufere si pe partea asta? Eu zic sa-i dea doamnei de pe acum neinceperea urmaririi penale, ce dracului ne mai complicam cu vrajeli de doi bani?

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version