Autoritatile de la Bucuresti continua sa bata cu o incapatanare demna de o cauza mai buna la portile aderarii la spatiul comun european, in timp ce chestorul Marian Tutilescu nu se da dus neam de la conducerea Directiei „Schengen” a Ministerului de Interne.

Asta dupa ce, bineinteles, imediat dupa debarcarea „buldogului„ Blaga s-a repezit sa dea asigurari ca vom intra la mare siguranta, ca de nu raspunde cu propria-i „cascheta”. Pana atunci insa, si-a imbrobodit superiorii sa-i accepte planul de slugarnicie fata de francezi, prin care zeci de politisti romani vor fi trimisi sa curete bulevardele pariziene de cohortele de tigani cersetori.
Monopol romanesc
Conform datelor furnizate de ministrul francez de Intern, 94% dintre persoanele care cersesc pe teritoriul „surorii” noastre mai mari ar fi de nationalitate romana. Ca, probabil, 94% dintre acestia sunt rromi, nu a mai interesat pe nimeni. Astfel se face ca in timp ce francezii isi rezolva propriile frustrari luandu-le in bascalie deja intr-un stil grosolan, facind misto pana si de soldatii nostri omorati in Afganistan sau Irak, omologii romani au ripostat si ei, in sfarsit. Insa, ineditul protest al Ministerului roman de Interne se rezuma la formarea de urgenta a unor echipe de politisti care sa fie expediati la Paris, unde sa umble pe strazi dupa cersetorii rromi.
Escadroane si la Londra
Cum ii vor aduce insa politistii romani pe infractori inapoi in tara, ramane un mister. Cert este doar ca astfel s-a mai bifat o initiativa strict propagandistica, ce se pare ca va fi continuata cu trimiterea unor escadroane asemanatoare si in Marea Britanie. Tot pe banii de benzina a patrulelor din tara, bineinteles…
Copiii romani scot Anglia din criza

Un oficial al unei firme britanice care sustine ca un copil cersetor roman castiga 100.000 de lire sterline pe an, vine cu o idee umilitoare pentru Romania. „Din populatia de 22 de milioane a Romaniei, 1,5 milioane sunt copii de patru ani. Daca ar cersi toti la Londra, ar putea castiga impreuna 150 de miliarde de lire sterline. Ar fi taxati cu 50%, iar cele 75 de miliarde de lire sterline din taxe ar putea fi folosite pentru relansarea economiei”, sustine Mark Deans, director al companiei britanice Moneycorp.