Arnaud Donckele, șeful restaurantului La Vague d’Or din Saint-Tropez, a fost desemnat de Gault et Millau bucătarul-șef al anului 2019.
Pentru a marca lansarea celei de-a 50-a ediţii anuale a revistei Gault et Millau, al doilea ghid gastronomic francez (după Michelin), editorii acestei publicaţii au ales un maestru bucătar foarte cunoscut, în vârstă de 42 de ani, deja premiat cu trei stele Michelin şi care găteşte pentru şefii de stat în timpul summiturilor politice organizate în Franţa. „Este foarte cunoscut”, a declarat preşedintele ghidului francez, Jacques Bally, aflat la prima ediţie după ce Gault et Millau a fost cumpărată de un investitor rus. Arnaud Donckele afirmă că arta sa gastronomică este „complexă”, dar concepută pentru a fi pe placul tuturor oamenilor. Cât privește patiseria, la această categoria a fost premiată Jessica Préalpato de la restaurantul Alain Ducasse din Plaza Athénée. Laura Vidal de la La Mercerie din Marsilia și Julien Meurillon de la L’Arbre din Montpellier sunt cei mai buni somelieri ai anului. Premiul „chef-d’œuvre de l’année”, acordat pentru succesul colectiv al unui restaurant, a fost acordat Le Louis XV al lui Alain Ducasse din Monte Carlo, care are deja trei stele Michelin.