AcasăNews“Charlize Theron a murit”, o facatura virala!

“Charlize Theron a murit”, o facatura virala!

“Indragita noastra actrita Charlize Theron a murit. (…) Nu va fi niciodata uitata. Va puteti exprima regretul lasand comentariile voastre mai jos si dand like acestei pagini”, asa a sunat “stirea” care s-a viralizat pe retelele de socializare.

 Facatura ii apartine site-ului abs.cbn-tv.com, care a anuntat ca vedeta a murit in urma unui tragic accident rutier, masina ei fiind lovita de un autobuz. Potrivit sursei mentionate, Charlize isi parcase masina si vorbea la telefon cu o prietena, cand soferul autobuzului a pierdut controlul autovehiculului si a intrat din plin in ea, ucigand-o pe loc.

“Este vorba de o stire falsa. Charlize este bine, traieste. Nu mai credeti tot ce vedeti pe Internet”, a precizat purtatorul de cuvant al actritei.

Stirile false au devenit, rapid, un fenomen greu de controlat: gigantii IT, Apple si Google au declansat, zic ei, un veritabil razboi impotriva campaniilor de dezinformare online. “Stirile false ucid mintile oamenilor”, a tunat Tim Cook, CEO-ul Apple. ”Trebuie sa tratam foarte, foarte serios problema stirilor false si sa ne gandim ce putem face in aceasta privinta”, a completat Philpp Schindler, seful segmentului business Google, la conferinta Code Media desfasurata la Ritz-Carlton in California. Luna trecuta, Facebook a lansat programul Journalism Project, prin care cea mai mare companie de socializare din lume vrea sa puna umarul la eradicarea stirilor false. Intentia Facebook vine dupa ce un studiu al universitatii Stanford, pe un esantion de 8000 de elevi si studenti, a aratat ca majoritatea celor chestionati nu pot identifica singuri care sunt stirile false in mediul online.

author avatar
Bogdan Borcea
297 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger