AcasăNewsCharlie Hebdo se lanseaza in Ucraina

Charlie Hebdo se lanseaza in Ucraina

Oare in cate exemplare se vor vinde primele caricaturi Charlie Hebdo ucrainene dedicate lui Putin?

Controversatul hebdomadar francez isi va lansa o editie in Ucraina, a anuntat un angajat al Charlie Hebdo, Francois Anglande.

Oare in cate exemplare se vor vinde primele caricaturi Charlie Hebdo ucrainene dedicate lui Putin?

Potrivit lui Francois Anglande, care a anuntat noutatea pe pagina sa de Facebook, Charlie Hebdo va avea o redactie si in Ucraina. Anglande a precizat ca membri ai redactiei urcainene ”vor scrie articole proprii” in timp ce redactia pariziana doar ”va superviza lansarea” primului numar din Ucraina, informeaza Sputnik . „N-o sa va vina sa credeti.  In scurt timp ne lansam in Ucraina”, a scris Anglande pe pagina sa de Facebook. ”Revista are toate sansele sa reuseasca”, a estimat el. ”Deci, nu fiti surprinsi ca primele materiale vor fi despre Putin”, a prevenit acesta. La inceputul lunii ianuarie, urmare a publicarii unor caricaturi cu profetul Mahomed, doi jihadisti francezi, fratii Said si Cherif Kouachi, au descins inarmati la redactia Charlie Hebdo din Paris, ucigand 12 persoane, intre care doi politisti. Cei doi au fost ucisi ulterior de catre fortele de securitate. Actiuni in omagiul victimelor atentatului si pentru sustinerea libertatii de expresie au strans peste trei milioane de oameni pe teritoriul Frantei. Primul numar de dupa atentat, supranumit ”numarul supravietuitorilor”, a  fost pregatit de colaboratorii Charlie Hebdo care au supravietuit macelului, fara a apela la alti jurnalisti. Pe prima pagina era o caricatura a profetului Mahomed, avand o pancarta pe care scria ”Je suis Charlie”. Primul numar s-a pus in vanzare in 14 ianuarie si a fost tras in peste opt milioane de exemplare, departe de obisnuitul tiraj de 60.000 exemplare, astfel incat vanzatorii au fost obligati sa dea un singur exemplar de persoana.

Kievul vrea sa inlocuiasca posturile tv rusesti cu programe erotice

Ucraina planuieste sa acorde licente unui anumit numar de ”posturi pentru adulti” pentru a compensa deficitul financiar creat in urma interzicerii televiziunilor rusesti, informeaza Russia Today. ”Am primit deja cereri din partea mai multor posturi cu tematica erotica. Tin sa subliniez: sunt posturi erotice si nu pornografie hardcore. Vom studia aceste solicitari”, a declarat Iuri Artemenko, presedintele Consiliului national de radio si teledifuziune, potrivit RBC Ukraine. ”Intelegem ca, in cadrul climatului de afaceri dificil, ca urmare a interdictiei la difuzare a posturilor rusesti, aceste solicitari reprezinta un mijloc alternativ de supravietuire, in special pentru televiziunile prin cablu”, a spus acesta. El a precizat ca transmisiile acestor posturi vor fi criptate zilnic, in afara perioadei orare 0-04, potrivit unui ”memorandum ” la care au cazut de acord cablistii si furnizorii de servicii in banda larga, care va fi semnat in 15 mai. Ucraina a interzis posturile tv rusesti in mai multe etape, dupa atasarea Crimeei de catre Moscova, in martie 2014 si intensificarea ulterioara a luptelor in estul tarii, acuzandu-le ca sunt ”arma propagandista a Kremlinului”. Un anumit numar de posturi rusofone aflate in Ucraina sunt inca difuzate.

 

author avatar
Tudor Borcea
103 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger