AcasăNewsChanel defileaza prin padure

Chanel defileaza prin padure

Decorul a fost creat de Karl Lagerfeld, care s-a afisat cu o barba la moda

Chanel a incheiat Saptamana Modei de la Paris, cu o parada intr-o padure de toamna, amenajata de designerul Karl Lagerfeld in spatiile istoricului Grand Palais din Champs-Elysees.

Decorul a fost creat de Karl Lagerfeld care s a afisat cu o barba la moda

Printre copaci, muschi si frunze cazute au defilat manechinele, cu botine, esarfe si paltoane maxi, predestinate acestui sezon polios. Paltoanele lungi din stofa de lana coborand pana la calcaie, jachete de blana, rochii pulover, botine sau cizmele muschetar au completat silueta feminina Chanel pentru sezonul toamna-iarna de anul acesta. Paleta coloristica a privilegiat tonurile pamantului: ocru, negru, bejul si maroul. Vanessa Paradis, Carla Bruni-Sarkozy,  Keira Knightley,  Michelle Williams Emma Stone, Ruth Negga sau  Jennifer Connelly,  sunt printre vedetele aflate in primul rand al invitatilor lui Karl Lagerfeld. Show-ul a fost urmarit si de Bernard Arnault, presedintele LVMH, pe care revista Forbes l-a decalarat, marti, cea de-a patra cea mai bogata persoana din lume. (

Copaci sacrificati pentru  cateva ore de spectacol

Grupul France Nature Environment a condamnat show-ul drept „erezie”, acuzand brandul Chanel ca incearca sa „isi creeze o imagine mai verde, in timp ce divorteaza complet de realitatea protejarii naturii”. „Grija pentru natura nu inseamna sa tai copaci dintr-o padure, sa ii expui pentru cateva ore in cadrul unui show si apoi sa ii arunci”, au spus reprezentantii FNE, acuzandu-l pe Karl Lagerfeld ar fi folosit copaci cu varsta de un secol in pregatirea acestui spectacol. Chanel a reactionat, precizand ca niciunul dintre stejarii si plopii folositi, proveniti dintr-o padure aflata in vestul Frantei,  nu aveau varsta de un secol si ca planul de taiere a copacilor a fost autorizat. „Cumparand acesti copaci, Chanel a promis sa replanteze 100 de stejari in inima aceleiasi paduri”, a transmis Chanel.

author avatar
Bogdan Borcea
49 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger