AcasăNewsCFR se relanseaza. Baga automate de cafea pe automotoare

CFR se relanseaza. Baga automate de cafea pe automotoare

Mari si variate sunt sursele de pierderi la CFR SA, dar sefii de la CFR Calatori au decis sa le stopeze si sa atraga clienti noi, amplasand automate de cafea in trenuri automotoare.

CFR Calatori a organizat ieri o licitatie pentru inchirierea de spatii in trenuri pentru amplasarea de automate de cafea si ceai. Institutia vrea sa relanseze, se pare, activitatea sa economica si mersul pe tren, astfel ca va inchiria spatii in sase loturi de automotoare.

CFR Calatori ar trebui sa vanda pe automotoare rauri de capucino cu mii de automate de cafea, ca sa-si acopere datoriile

Cat de profitabil va fi acest demers ramane de vazut, in conditile in care CFR Calatori se zbate, alaturi de CFR Marfa, in datorii ce insumeaza peste un miliard de euro. CFR Marfa va fi scoasa la vanzare curatata de datorii (care, probabil, vor fi transformate in actiuni), dar „sora” de la Calatori incearca disperata sa astupe gaurile prin care pierderile curg suvoi.

Desfiintarea agentiilor

Pentru a mai limita pierderile, CFR Calatori a anuntat ca va desfiinta agentiile de voiaj din Drobeta-Turnu Severin, Deva, Petrosani, Baia Mare, Satu Mare, Targu Mures, Galati, Buzau, Braila, Focsani si Constanta. Nici locuitorii din Alexandria, Bistrita si Zalau nu-si vor mai putea cumpara in orasele lor bilete de la agentiile de voiaj, intrucat acestea vor fi inchise definitiv.

Datorii „garla”

CFR Calatori are mari datorii in special catre „mama” CFR SA, careia trebuie sa-i returneze peste 500 de milioane de lei. De asemenea, mai are datorii si catre furnizorii de motorina (100 de milioane de lei) si firmele de reparatii de vagoane si locomotive (alte 100 de milioane de lei). Pentru a le acoperi, ar trebui sa vanda rauri de capucino cu mii de automate. Dar oare atata cafea nu o sa cauzeze sanatatii clientilor CFR?

author avatar
Arpad Dobre
1.314 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger