AcasăNewsCFR plăteşte 37 milioane lei ca să scape de arborii de pe...

CFR plăteşte 37 milioane lei ca să scape de arborii de pe marginea căilor ferate

cfr trenCFR plăteşte 37 milioane lei ca să scape de arborii de pe marginea căilor ferate

CFR SA a primit cinci oferte pentru tăiat arbori pe calea ferată, valoarea estimativă a licitației fiind de 37,2 milioane lei. Compania a desemnat câștigătoarea licitației pentru un acord cadru pe patru ani.

Cea mai valoroasă regională e Brașov, cu 18,8 milioane lei, iar cea cu valoarea cea mai mică a contractelor este Constanța, cu 392.000 lei.

Cel mai bun raport calitate-preț

Criteriul aplicat a fost cel mai bun raport calitate-preț, iar lucrările vizează opt loturi. Sursa de finanțare este asigurată din fonduri de la bugetul de stat.

CFR SA a justificat această investiţie prin faptul că traficul feroviar se confruntă în dese cazuri cu perturbări din cauza căderilor de arbori (provocate de furtuni, căderi de zăpadă, chiciură, vânturi puternice), prin ocuparea gabaritului de liberă trecere sau chiar căderi de arbori peste trenuri în circulație, cu afectarea liniei de contact și a celorlalte elemente ale infrastructurii feroviare (linii, echipamente electrice).

Mai puţine întârzieri?

În momentul de faţă, intervențiile pentru remedierea deranjamentelor produc întârzieri majore în circulația trenurilor de călători.

„În consecință, pentru realizarea volumului mare de servicii de tăiere a arborilor identificați ca potențial periculoşi din zona de siguranţă a căii ferate, s-a impus achiziţia unor servicii specifice, cu agenți economici autorizați”, transmite compania.

author avatar
Andrei Ștefan
223 afisari

2 COMENTARII

  1. 7.400.000 euro pentru asta?
    Pai se construieste o baza permanenta pe Luna in valoare de 35 mil euro !
    Ce jaf.
    Macar de ar planta ceva comestibil in zonele alea
    La cata suprafata de teren are CFR ar hrani mii de oameni.
    Doar urzici sau ciresi de ar pune acolo…ar scadea pretul in piete.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger