AcasăNewsCFR Marfa, afaceri halucinante cu Spitalul de Psihiatrie Jebel!

CFR Marfa, afaceri halucinante cu Spitalul de Psihiatrie Jebel!

Iata ca, deloc intamplator, procurorii care ancheteaza fraudarea structurilor de gestionare a cailor ferate, aflate in subordinea Ministerului Transporturilor, au ajuns sa-si puna mainile in cap, vazand „balamucul” de aici. Pentru ca, printre zecile de piste verificate minutios de catre anchetatori pentru depistarea eventualelor fraude sau constituirea de circuite fiscale fictive prin care s-ar fi „sifonat” sume uriase de bani, se regaseste si una de-a dreptul halucinanta.

Conducerea CFR Marfa face tot felul de cumparaturi ciudate

Astfel, luand urmele unor afaceri derulate intre firmele unor apropiati de-ai miliardarului Gruia Stoica si SC CFR Marfa, oamenii legii au avut surpriza sa gaseasca si niste documente referitoare la cumpararea de la afaceristii originari din Toflea a importante cantitati de lenjerie de pat, cearsafuri si halate! Iar pentru ca surprinderea anchetatorilor sa fie si mai mare, in ordinele de plata emise de CFR Marfa, destinatarul final al creantelor este Spitalul de Psihiatrie si pentru Masuri de Siguranta din Jebel!

Ca la nebuni

Acum, desigur ca se pot gasi nenumarate explicatii pentru achizitiile facute de catre conducerea SC CFR Marfa, printre care cea mai plauzibila este ca lenjeriile de paturi si cearsafurile sunt folosite pentru confortul personalului aflat in tranzit, care innopteaza prin depourile din tara. De asemenea, chiar daca surprinde, faptul ca mai-marii de la CFR Marfa cumpara pe capete si halate pentru angajatii lor, poate fi pusa pe seama bunelor relatii dintre manageri si sindicalisti, chiar daca acestea nu exista.

Banii facturati firmei Maricons pentru halate au ajuns în conturile Spitalului de Psihiatrie Jebel

Insa ceva mai greu este de presupus de ce cumpara CFR Marfa lenjerie de pat, cearsafuri si halate de la o firma care nu are un cu totul altul obiect de activitate! Si care, drept urmare, a cumparat halatele de la o firma producatoare cu doar cateva zeci de ore inainte de a le revinde la SC CFR Marfa. Cert este ca la data de 07.10.2014, SC Maricons GPS SRL cumpara halate de la SC Textil Combest SRL, iar pe 10.10.2014, fete de plapuma, de cearsaf si de perina de la SC Aleiry Impex SRL.Toata cantitatea achizitionata a fost revanduta la SC CFR Marfa SA, dupa cum demonstreaza factura eliberata in data de 11.10.2014, in valoare de 93.806 lei.

Cesiuni creante

Iar pentru ca tambalaul facturarilor sa fie unul deplin, aceeasi suma se regaseste in data de 24.10.2014 in conturile Spitalului de Psihiatrie si pentru Masuri de Siguranta Jebel, explicatiile de la rubrica de credit indicand-o drept „cesiune creanta CFR Marfa”!

author avatar
Toni Matei
3.322 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger