AcasăNewsCFR: Lista TRENURILOR ANULATE si a celor care au INTARZIERI, duminica, din...

CFR: Lista TRENURILOR ANULATE si a celor care au INTARZIERI, duminica, din cauza viscolului si a zapezii!

Conditiile meteo extrem de dificile au dus la anularea mai multor trenuri de calatori. Mai mult, ca urmare a depunerii de zapada pe sine, dar si a viscolului puternic, exista trenuri care ajung la destinatie cu intarzieri. CFR a anuntat lista trenurilor afectate de revenirea iernii.

Circulatia trenurilor de pasageri este ingreunata, din cauza vremii nefavorabile, indeosebi in sudul si centrul tarii, pentru care au fost emise, de altfel, coduri -portocaliu si galben- de ninsori si viscol.

CFR Calatori a anuntat, duminica la pranz, situatia actualizata a circulatiei trenurilor, in asa fel incat calatorii sa fie informati din timp daca exista probleme pe un anumit traseu. De asemenea, reprezentantii CFR au anuntat ca operatiunea de deszapezire a liniilor, dar si a macazurilor din statiile de cale ferata continua, in asa fel incat circulatia trenurilor sa se desfasoare in conditii de siguranta.

Se intervine in continuare pentru deszapezirea liniilor si a macazurilor din statiile de cale ferata unde zapada viscolita se depune in strat gros, astfel incat indrumarea trenurilor sa se faca in conditii de siguranta.

O precizare importanta este aceea ca, in cazul in care calatorii care vor sa renunte la posibilitatea de a se deplasa catre o anumita destinatie prin intermediul garniturilor de tren, dar si-au cumparat deja bilete, ori au tichete pentru trenurile ce au fost anulate, isi pot primi banii inapoi. „Cei care doresc  sa renunte la calatorie au posibilitatea de a primi inapoi contravaloarea biletelor pentru traseul neefectuat”, precizeaza CFR.

Contravaloarea biletelor poate fi solicitata astfel: „Mentionam ca pasagerii care au achizitionat bilete la trenurile anulate, vor fi redirectionati catre trenurile aflate in circulatie conform graficului.  Solicitarile de restituire a contravalorii biletelor pentru perioada 24 – 27 ianuarie se vor derula astfel: – se va restitui intreaga contravaloare a biletelor la solicitarea pasagerilor (pentru parcursul neefecutat) la trenurile care inregistreaza intarzieri; – in situatia in care apar modificari in circulatia trenurilor la care pasagerii au bilete valabile, se pot efectua calatorii la alte trenuri sau pe alte rute fara plata diferentelor tarifare. De asemenea in situatia anularii unui tren, pasagerii vor fi redirectionati catre alte trenuri care au aceleasi destinatii.  – in trenuri se pot cumpara bilete la tariful de la casele de bilete, in situatia in care pasagerii nu au timp sa-si cumpere din cauza modificarilor de circulatie”, precizeaza reprezentantii companiei.

VEZI AICI LISTA TRENURILOR ANULATE si a celor care au INTARZIERI!

3.536 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger