AcasăNewsCFR Calatori repara locomotivele la „Regele vagoanelor”

CFR Calatori repara locomotivele la „Regele vagoanelor”

CFR Calatori s-a grabit sa-si repare cateva locomotive la firma lui Gruia

La doar trei saptamani dupa ce a cumparat Reloc SA Craiova, milionarul Gruia Stoica a si semnat un contract banos cu statul. El va incasa 1,2 milioane de euro pentru a repara cateva dintre locomotivele companiei CFR Calatori.

Gruia Stoica a pus mana pe Reloc SA si Electroputere Craiova

Aflata in moarte clinica de ceva timp, firma Reloc SA Craiova a inceput sa prinda viata dupa ce a ajuns pe mainile milionarului Gruia Stoica. Considerat unul din cei mai bogati oameni de afaceri din Romania, proprietarul Grampet Grup, cea mai mare companie privata de transporturi feroviare marfa, a achizitionat Reloc SA la inceputul acestei luni. Si, brusc, firma a inceput sa prinda contracte cu statul. Primul contract al firmei Reloc dupa ce aceasta a ajuns in portofoliul lui Gruia Stoica a fost oferit de compania CFR Calatori SA, care a decis zilele trecute sa-si repare cateva locomotive, in schimbul sumei de 1,2 milioane de euro.

A cumparat si Electroputere Craiova

Gruia Stoica ar putea deveni in curand nu doar mesterul-sef care repara vagoanele si locomotivele CFR, ci si producator. Asta deoarece, odata cu Reloc SA, afaceristul originar din Galati a preluat si productia de locomotive a Electroputere Craiova.

CFR Călători s-a grăbit să-și repare câteva locomotive la firma lui Gruia

Negocierile pentru preluarea Electroputere au durat peste sase luni, iar suma pentru care s-a efectuat tranzactia a ramas confidentiala. Singura fabrica de locomotive a fost ravnita de-a lungul timpului si de General Motors, si de Skoda, insa Gruia Stoica a fost mai descurcaret decat gigantii de peste hotare.

author avatar
Narcis Voica
1.165 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger