AcasăNewsCFR atentioneaza: Canicula aduce restrictii de viteza pe calea ferata

CFR atentioneaza: Canicula aduce restrictii de viteza pe calea ferata

Temperaturile despre care meteorologii au anuntat ca, in decursul zilei de marti, dar si miercuri, vor depasi 35 de grade aduc, pe langa disconfort accentuat pentru persoanele care suporta cu greu caldura, si restrictii de circulatie, in anumite zone din tara.

Cum exista riscul ca, in perioada de canicula, sinele de cale ferata sa se dilate, reprezentantii Companiei Nationale de Cai Ferate au anuntat ca s-a dispus luarea unor masuri menite sa reduca orice risc de producere a unor evenimente nedorite.

Este vorba, dupa cum ati intuit, in primul rand despre reducerea vitezei de circulatie a trenurilor, atat a celor de calatori, cat si a garniturilor de marfa, in conditii de temperaturi ridicate la nivelul aerului, si implicit al solului (avand in vedere faptul ca specialistii precizeaza ca, in intervalele caniculare, la nivelul sinelor, mercurul termometrelor sare de 50 si chiar 55 de grade Celsius), dar si verificari suplimentare pe reteaua feroviara.

Restrictiile de viteza se aplica -deocamdata, cel putin- in anumire intervale de timp pe parcursul zilelor de 7 si 8 iulie, cand mai multe judete din tara se afla sub avertizare de canicula. Asadar, din informatiile date publicitatii de catre reprezentantii CFR SA, masura se aplica in „Timis, Arad, Bihor si Satu Mare unde au fost anuntate temperaturi de peste de 38-39 de grade, Bucuresti si alte 32 de judete unde se vor inregistra temperaturi de 35-37 de grade si disconfort termic accentuat”.

Conform aceleiasi surse, este vorba despre o reducere cu 20-30 de kilometri/ora fata de viteza normala de circulatie.

author avatar
Cristina Stefan
162 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger