AcasăNewsCFR anunta investitii: trenuri “Sageata albastra” la mana a doua

CFR anunta investitii: trenuri “Sageata albastra” la mana a doua

Management prost, birocratie si nepasare, brandurile feroviare romanesti

In plina criza de vagoane compania feroviara negociaza cumpararea a  100 de trenuri rulate de acest tip. O solutie-carpaceala, in Romania europeana viteza medie a trenurilor este de 45 km/h, sub locomotivele cu aburi din secolul 18, iar de garnituri de mare viteza nici nu poate fi vorba din cauza dezastrului din infrastructura.

Management prost birocratie si nepasare brandurile feroviare romanesti

„Din pacate, la CFR Calatori exista un cerc vicios din care nu se poate iesi in situatia in care unul din cele mai grave subiecte – anume lipsa de vagoane – va trebui rezolvat. CFR Calatori este in negocieri avansate privind obtinerea unui contract de leasing operational pentru achizitionarea a 100 de automotoare rulate, de tip „Sageata albastra”, cu doua-trei rame, moderne si care consuma putin, spune ministrul Transporturilor, Lucian Sova. “Din pacate”, pentru ca CFR Calatori foloseste 800 de vagoane, de zece ori mai putine decat in 1990,(parcul este invechit de peste patru decenii, compania nu a mai cumparat de 8 ani vagoane noi), are nevoie urgent de alte 150, plus 30 de locomotive. Despre conditiile de calatorie, numai de rau: criza materialului rulant a dus ca pasagerii sa circule cu orele  inghesuiti claie peste gramada, in sezonul estival s-au vandut locuri in picioare, aerul conditionat e o prezenta rara, iar in privinta intarzierilor, CFR spulbera record dupa record:  numai anul trecut, 5 milioane de minute intarziere, adica aproape 10 ani. Mai mult de jumatate dintre romani sunt nemultumiti de gradul de curatenie din vagoanele si toaletele trenurilor, comparativ cu media de 34% la nivelul Uniunii Europene.
Tot in 2017, CFR Calatori  a avut pierderi de 20,1 milioane lei, la o cifra neta de afaceri de 1,97 miliarde lei, in timp ce acelasi ministru Sova nu exclude varianta insolventei in cazul CFR Marfa, companie aflata de ani de zile pe pierderi.

author avatar
Bogdan Borcea
1.087 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger