AcasăNewsCezar Preda: "Macovei, Lazaroiu si Stoica sa-si faca ce partid vor ei!"

Cezar Preda: „Macovei, Lazaroiu si Stoica sa-si faca ce partid vor ei!”

Cezar Preda o acuza de ipocrizie pe Monica Macovei, dupa ce aceasta s-a declarat in mai multe randuri nemultumita de toleranta partidului fata de „pedelistii penali” si ar vrea sa formeze un nou partid de dreapta.

„E vorba de acel domn cu «Noua Republica», care e agreata si de Sever Voinescu si de Monica Macovei, care spun ca PDL nu a mai facut reforma lui Traian Basescu. Eu vreau sa va spun direct ca astea sunt vorbe spuse pe blog. Doamna Monica Macovei este vicepresedine al PDL, domnia sa nu trebuie sa spuna pe blog aceste lucruri, trebuie sa spuna cu subiect si predicat in cadrul Biroului Permanent cu ce nu este de acord.

Sa vina si sa spuna: «Nu sunt de acord ca aceasta persoana care sta langa mine si este vicepresedinte sau secretar, care desi este trimisa in judecata, ea sta langa mine. Eu nu o sa mai stau in acest birou daca acesti oameni stau langa mine».

Asta nu o spune in cadrul partidului desi este sefa unei comisii de analiza impreuna cu domnul Flutur la tot ce inseamna marii sefi din Romania. Cu nume si predicat sa ne spuna care sunt persoanele care trebuie sa plece. Ori a spune pe blog si a te ralia la sedintele de la «Hilton» unde se fac mari analize ale dreptei romanesti, ca PDL a tradat ideile reformatoare, raspunsul meu este urmatorul: ipocrizie.

PDL a fost cel mai fidel repondent la ceea ce a vrut presedintele Romaniei sa faca in aceasta tara. A fost partenerul lui Traian Basescu in tot ceea ce a dorit Traian Basescu sa faca bine pentru Romania. Asa ca astea sunt povesti”, a spus Cezar Preda.

Paleologu si Preda baga dihonia in PDL

Democratii se rascoala: PDL are cea mai proasta conducere

Grupul Blaga il sicaneaza pe Boc in Senat

El adauga ca Macovei nu are decat sa-si faca partid, impreuna cu Teodor Baconschi, Sever Voinescu, Cristian Preda, Sebastian Lazaroiu si Valeriu Stoica.

Sever Voinescu, Monica Macovei si Cristian Preda

„Daca vrea sa faca un partid de dreapta autentic, sa-i ia de mana pe cei trei-patru colegi, si sa faca acel partid. Sa faca partidul asta cu domnul Sever Voinescu, cu domnul Baconschi, cu domnul Cristian Preda. Domne, cine ia impiedicat? Am inteles, nu se mai pot uita la noi, nu le plac figurile noastre si nu numai ale noastre, ca noi am iesit din decor. Pai ce vrea, sa-i omoare pe toti si sa ramana dansii patru cu 41 de filiale, cu 41 de organizatii judetene care au sute de mii de membri? Nu, e clara treaba, ca noi nu ne regasim in profiulul facut de domniile lor.

Sa faca un partid nou, cu ce orienatare vor, ca va fi ordoliberal, ca e pur de dreapta, ca il are pe domnul Valeriu Stoica ideolog, sa-l faca, domnule, cine ii opreste? Si cu domnul Lazaroiu, sa o ia si pe Alba ca Zapada si sa faca un partid modern, domnule, extraordinar, care va fi votat de toata suflarea din Romania care munceste, nu de Romania care nu are bani. Sa faca partidul asta si va dati seama ca ar castiga alegerile cu 51 la suta?”, spune Cezar Preda.

Fostii ministrii ai Justitiei Valeriu Stoica si Monica Macovei au afirmat, vineri, la o dezbatere a ISP, ca nu sustin initiativa legislativa a democrat-liberalului Cezar Preda potrivit careia anumiti ofiteri de informatii pot face parte din organe de cercetare penala speciala.

Macovei a declarat, vineri, ca actuala clasa politica este „cel putin obosita de tranzitie” si ca este nevoie de una curata, in care partidele sa-i filtreze pe cei pe care ii primesc, aratand ca saluta Noua Republica.

Mai mult, intr-un interviu ca ar vrea sa infiinteze o noua formatiune politica: „As vrea sa fac un partid nou. Trebuie un partid nou”, spunea ea intr-o declaratie data lui Cristian Patrasconiu.

Macovei anunta, pe 3 octombrie, ca in cel mult zece zile, comisia de analiza a partidului va propune premierului Emil Boc ce sefi de agentii si secretari de stat trebuie sa plece din Guvern, pe baza audierilor a aproximativ 50-60 de persoane aflate in astfel de functii.

Dupa 10 zile, senatorul PSD Dan Sova a semnalat, intr-un comunicat, ca perioada anuntata de eurodeputatul PDL a trecut.

Macovei declara, raspunzandu-i lui Sova, ca evaluarea celor numiti in functii de catre PDL va fi finalizata in curand, ea mentionand ca PSD s-ar uita, mai bine, in propria ograda.

 

author avatar
Ciprian Purice
283 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger