AcasăNewsCExN PSD. Sedinta decisiva, dupa disensiunile aparute in ultima perioada

CExN PSD. Sedinta decisiva, dupa disensiunile aparute in ultima perioada

Dragnea a explicat ca la CExN-ul de luni s-a supus la vot "propunerea ca primul-ministru sa demisioneze", hotarare adoptat cu 60 de voturi pentru, 4 abtineri, 4 voturi impotriva

In doar cateva ore, conducerea social-democrata se va reuni in sedinta – una convocata chiar la cererea mai multor lideri din partid, in avans fata de CEX-ul programat la finele lunii, la Iasi -pentru a transa situatia conflictuala aparuta in PSD.

Se vorbeste de tabere, dar se invoca si varianta eventualitatii ca premierul sa ramana fara sustinere si, drept urmare, fara functie. Totul pe fondul declaratiilor aparute ca urmare a cazului politistului acuzat de agresiune sexuala, cand Tudose a acuzat-o pe sefa de la Ministerul de Interne ca l-a mintit si sustinea ca daca aceasta si-ar da demisia, „daca va fi lasata”, el o va accepta. Pe de alta parte, prim-ministrul insista si pe o restructurare guvernamentala, in sensul restrangerii numarului de ministere.

Seara trecuta, numarul 2 in PSD spunea cat se poate de clar la un post TV, cu referire la sedinta Comitetului Executiv National de luni dupa-amiaza: „nu exclud sa se ceara ridicarea sprijinului pentru premier”, dar si ca „unul dintre ei trebuie sa plece”, cu referire la Mihai Tudose, din postura de sef al Guvernului, si la Carmen Dan, din fruntea MAI.

Comitetului Executiv National urmeaza sa inceapa la ora 16, la sediul central al PSD.

146 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger