AcasăNewsCeva e putred in Europa: se deplaseaza Merkel la Hollande

Ceva e putred in Europa: se deplaseaza Merkel la Hollande

Cancelarul german Angela Merkel va cina la 27 iunie, intr-o vizita neoficiala in Franta, cu presedintele Francois Hollande, la Palatul Elysee.

Cina n Hollande si Merkel au nevoie de un spatiu mai intim pentru relansare economica

Fostul presedinte, Nicolas Sarkozy, se prezenta „la ordin” cand Angela Merkel il chema la Berlin. Chiar si cand i s-a nascut fetita a dat o fuga la Merkel.

Asumarea unor riscuri

In ajunul summitului UE, din 28-29 iunie, cand se vor reuni sefii de stat si de guvern, cina neoficiala a lui Hollande si Merkel are o importanta cruciala. Le Monde citeaza unul dintre negociatorii francezi, care spera ca neobisnuita invitatie la cina ar trebui sa permita sefului statului francez si cancelarului german „sa progreseze in special in negocierile privind asumarea reciproca a unor riscuri”. Tema pricipala de discutie este gestionarea pe termen scurt a crizei in asa fel incat sa se salveze zona euro. Pe termen lung, trebuie sa se ajunga la o unitate in privinta controlului Bancii Centrale Europene (BCE) in cadrul uniunii bancare hotarata la reuniunea din Mexic.

A dat boala in greci

Tocmai cand sa-i intalneasca pe inspectorii Comisiei Europene, Bancii Centrale Europene si Fondului Monetar International, proaspatul premier grec, Antonis Samaras, si noul ministru de Finante, Vassilis Rapanos, s-au internat in spital. Samaras a suferit sambata o operatie de dezlipire de retina la ochiul stang si nu va participa nici la Consiliul European din 28-29 iunie. Rapanos a lesinat vineri si este supus  unor investigatii pentru a se depista cauza. La reuniunea  de la Bruxelles, unde Grecia va incerca sa obtina o atenuare a conditiilor imprumutului international, se pare ca se vor duce ministrul de Externe, Dimitris Avramopoulos, si ministrul interimar de Finante, George Zanias.

author avatar
Adina Mutar
338 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger