AcasăNewsCetatenie. Veste proasta pentru Traian Basescu, la Chisinau. Decizia nu e definitiva

Cetatenie. Veste proasta pentru Traian Basescu, la Chisinau. Decizia nu e definitiva

Nemultumit de decizia primului om din Republica Moldova, aceea de a-i retrage cetatenia moldoveneasca, fostul presedinte Traian Basescu s-a adresat instantei.

Iar in prima zi a acestei saptamani, magistratii de la Judecatoria Chisinau au respins cererea inaintata de apararea legala a lui Traian Basescu, privind anularea decretului de retragere a cetateniei moldovenesti. Hotararea pronuntata luni nu este, insa, una definitiva. Si poate fi contestata la Curtea de Apel.

Aflat la Chisinau, fostul presedinte Basescu a ales sa nu comenteze foarte mult pe marginea acestei situatii, ci doar sa spuna ca se va consulta cu avocatul, inainte de a decide ce e de facut pe mai departe. „N-am a comenta, e decizia unui judecator, s-a respins contestatia noastra, ramane sa ma sfatuiesc cu avocatul”, a subliniat fostul lider de la Cotroceni.

Traian Basescu s-a adresat instantei dupa ce, la doar doua luni de cand devenise – asemeni sotiei sale, Maria, cetatean modovean, Igor Dodon decidea, prin decret, la scurta vreme dupa ce isi preluase prerogativele de presedinte al Republicii Moldova, retragerea cetateniei acordate de fostul presedinte Nicolae Timofti.

184 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger