AcasăNewsCesaria Evora a murit. Asculta piesa "Sodade", intr-o interpretare unica a "Divei...

Cesaria Evora a murit. Asculta piesa „Sodade”, intr-o interpretare unica a „Divei desculte”!

Cantareata Cesaria Evora a murit, sambata, la Mindelo, in insula Capului Verde. Celebra artista, supranumita „Diva desculta”, pentru ca obisnuia sa apara pe scena in picioarele goale, va ramane cunoscuta in memoria publicului din lumea intreaga pentru melodii emotionante ca „Sodade”, Besame Mucho” sau „Capo Verde”.

Cesaria Evora avea 70 de ani. Artista fusese internata vineri in spital, cu insuficienta respiratorie si edem pulmonar, informeaza presa portugheza, potrivit Mediafax. Starea de sanatate a Cesariei Evora s-a inrautatit in ultimele luni. In aceasta toamna, cantareata ar fi trebuit sa sustina o serie de concerte, insa organismul sau din ce in ce mai fragil nu i-a mai permis sa urce pe scena. Cesaria Evora a fost asteptata la Bucuresti de fanii sai, in octombrie. Daca initial sperau ca „Diva desculta” sa se insanatoseasca si sa poata veni la Sala Palatului, admiratorii au aflat ca spectacolul a fost anulat, dupa ce medicii nu si-au dat acordul ca artista sa mai sustina vreun concert.

Cesaria Evora suferea de multi ani de o forma grava de diabet. Anul trecut, „Diva desculta” a fost operata pe cord, la Paris. In primavara anului 2008, Evora a suferit un accident vascular cerebral, chiar cand se afla pe scena, in Australia.

Cesaria Evora a fost un artist cu adevarat unic. Urca pe scena desculta, de unde si apelativul „Diva desculta„, si fuma, la un moment dat o tigara. Evora si-a cucerit intotdeauna publicul cu melodiile sale extrem de sensibile, inspirate din viata locuitorilor Capului Verde, locul unde diva s-a nascut. Evora a inceput sa cante la 47 de ani. De atunci, Cesaria a scos pe piata 11 albume, vandute in peste 5 milioane de exemplare. Concertele ei au avut un succes enorm in lumea intreaga. Cesaria Evora a cantat si in Romania, declarand la un moment dat ca iubeste caldura publicului, motiv pentru care a acceptat sa revina sa cante la Bucuresti.

[youtube]qispHqG7d2o[/youtube]

[youtube]LLsg_Lk819s[/youtube]

909 afisari

1 COMENTARIU

  1. O voce deosebita, o femeie modesta si cu suflet mare care a lasat in urma sa melodii care nu vor fi uitate si vor fi fredonate de multe generatii !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger