AcasăNewsCerul României, înţesat de avioane NATO! Anunțul oficial al MApN

Cerul României, înţesat de avioane NATO! Anunțul oficial al MApN

Anunțul vine de la MApN: „Avion militar ucrainean, interceptat și aterizat la Bacău”. Ce s-a aflat despre pilotul aeronavei (sursa foto: Facebook/Ministerul Apărării Naționale)

Forţele Aeriene Regale ale Marii Britanii încep misiunea de poliţie aeriană în România, săptămâna viitoare.

Anunţul a fost făcut de Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Ceremonia de certificare, la baza Kogălniceanu

Potrivit MApN, ceremonia de certificare a detaşamentului dislocat în România pentru a executa misiuni de poliţie aeriană întărită va avea loc marţi, în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu.

Detaşamentul britanic, format din aproximativ 220 de militari (piloţi şi personal tehnic) şi şase aeronave Eurofighter Typhoon, va executa, în următoarele patru luni, împreună cu militari ai Forţelor Aeriene Române, misiuni de poliţie aeriană întărită (enhanced air policing) sub comandă NATO.

Scut de protecţie anti-Rusia

România are în plan construirea celei mai mari baze militare NATO din Europa. Costurile proiectului se cifrează la 2,5 miliarde euro şi este de aşteptat ca baza să poată găzdui peste 10.000 de soldaţi, la baza Kogălniceanu.

Există posibilitatea ca România să înlocuiască baza militară cea mai importantă din Germania. Până acum Ramstein constituie cea mai importantă bază a SUA în Europa, fiind un punct de plecare pentru misiuni ale SUA în Africa, Orientul Apropiat sau Europa de Est.

Noua bază militară urmează să întărească în primul rând capacitatea de intervenţie şi siguranţă împotriva Rusiei.

„Baza Mihail Kogălniceanu va deveni cea mai importantă structură militară permanentă NATO în imediata apropiere a Ucrainei.

Este improbabil ca acest conflict să se încheie în acest an, în 2025 sau 2026. Va fi vorba probabil de un război de lungă durată”, conform unor analişti militari.

author avatar
Andrei Ștefan
759 afisari

8 COMENTARII

  1. Să plătească proști de români toate aceste jafuri… NATO va trebuit, NATO aveți…o sa vă iasă pa nas cât de curând NATO -ul ăsta…!..
    Hai liberare!…

  2. DE CE NE TREBUIE SCUT DE PROTECTIE ANTI RUSIA ?
    NE-A DECLARAT RUSIA RAZBOI SAU ESTE ACEASTA SINGURUL DUSMAN DE MOARTE AL ROMANIEI ???

  3. Aha, Ramstein era un punct de plecare PT MISIUNI ALE DUA INSPRE ORIENTUL MIJLOCIU, AFRICA SAU EST EUROPA. ADICA DE ATAC A TARILOR RESPECTIVE. IAR NOI, ROMANII TEMBELI, PE MUNCA NOASTRA, VOM CONSTRUI CU VREO 5 MILIARDE DE DOLARI O BAZA PT COLONIALUSTII AMERICANI, PE CARE O VOR DOTA EI CU RACHETE NUCLEARE, CEEA CE NE TRANSFORMA INTR O TINTA NUCLEARA. BAȘCA, II VOM TINE N CARCA, PE BANII NOSTRI, PE CEI 10.000 DE MERCENARI NATO CARE VOR ZICE CA S AICI CA SA NE APERE TARA(NU COLONIA LOR), ASTA DUPA CE AU INVENTAT TOT EI TOT FELUL DE AMENINȚĂRI DIN PARTEA RUSIEI. IN REALITATE COLONIALISTII SUAUENATO I AU ATACAT PE RUSI PRIN PROXI CERSENSKI PT A LE FURA RESURSELE NATURALE. ROMÂNIA TREZESTE TE, ROEXIT, NATOEXIT, NATIONALIZARE FARA DESPAGUBIRI, YANKEES GO HOME, TRAIASCA ROMÂNIA LIBERA

  4. AMARATII PLATESC 1.000 EURO PE ZIUA DE STATIONARE A GUSTERILOR DE LA NATO CARE SE VOR CARABANI CAND E GROASA! ASASRAR,ATI VRUT NATOUITE CA AVETI DE PLTIT,IDIOTILOR!

  5. Multumim partidului, un peisaj care va deveni obisnuit. Cand merg trupele romanesti in ucraina? Cand va pica prima bomba peste kogalniceanu? Polonia tot a dat din gura ca le trebe razboi cu rusii si slugacii de romani pica de fraieri. Ce rusine

  6. Speram ca in curind vor zbura peste colonia RO si zircoanele si hypersonicele trimise de patriotii din RASARIT SLAVA BRICS

  7. „Scut de protecţie anti-Rusia”
    ??????????????????? Cine a venit mereu, mereu catre Rusia ? Nu muricanii si NATO ? Rusia si-a vazut de treaba ei pana sa vina astia in coasta ei.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger