AcasăNewsCertificatul verde, obligatoriu pentru angajaţii de la stat! Când se schimbă condițiile...

Certificatul verde, obligatoriu pentru angajaţii de la stat! Când se schimbă condițiile de acces

certificat

Comisiile Senatului au aprobat marți seara introducerea certificatului verde pentru toți angajații, atât de la stat, cât și de la privat. Documentul va fi obligatoriu în toate instituțiile din România.

Trebuie menționat faptul că legea vizează anumite categorii de personal din sistemul public. Este exclus din discuție sistemul privat. Dispozițiile privind certificatul verde se aplică autorităților, instituțiilor publice și de interes public, de utilitate publică și celorlalte unități publice, centrale și locale, regiilor autonome, operatorilor economici care își desfășoară activitatea în clădiri de birouri private cu mai mult de 50 de persoane simultan, potrivit stiripesurse.ro.

Când va fi implementată legea

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, estimează că legea ar urma să fie adoptată în două sau trei săptămâni. „Legea este depusă pentru anumite categorii de personal, acum înţeleg că sunt propuneri de extindere la mai mult, încă nu ştiu discuţiile din Parlament. Nu am fost să aud ce se discută acolo, dar aşteptăm să vedem forma finală. Pe sectorul privat normal că nimeni nu o să oblige sectorul privat să testeze angajaţii, dar sectorul privat probabil că va face acelaşi lucru ca sectorul public.”, a declarat oficialul la TVR 1.

Totodată, Raed Arafat a dorit să vorbească despre creşterea numărului de persoane care se vaccinează. Consideră acțiunea românilor drept „un lucru extrem de pozitiv” care „ne va ajuta să revenim următoarele situaţii care pot să apară”. Motiv pentru care a dorit să le mulţumească oamenilor pentru că „au înţeles mesajul”.

„Ca să testezi în Bucureşti 2 milioane de oameni, şi cu teste rapide, trebuie să ştim care e forţa care va face toată treaba asta, când tot sistemul sanitar e angrenat în lupa împotriva efectelor COVID-ului”, a afirmat Raed Arafat.

author avatar
Andreea Vlad
693 afisari
Zenville

Ultimele știri

Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai

Românii se află în toiul pregătirilor de Paşte 2024, iar asta înseamna şi goana prin supermarketuri. Kaufland, Lidl şi Carrefour sunt câteva dintre cele...

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...
proger