AcasăNewsCernobil, studio de poze sexy

Cernobil, studio de poze sexy

Putin respect si grija la radiatii

Serialul „Cernobil”, creat de scenaristul Craig Mazin, dar si jocul video STALKER  au  adus o groaza de turisti in orasul-fantoma Pripiat, insa vizitatorii sunt mai degraba interesati de selfie-uri pentru Instagram decat sa constientizeze catastrofa nucleara a Ucrainei sovietice.

Putin respect si grija la radiatii

Pe reteaua de socializare au aparut fotografii provocatoare cu tinere afisandu-se in chiloti tanga, dezbracate de combinezoanele de protectie HAZMAT (hazardous materials), dar si barbati relaxandu-se la umbra blocurilor parasite. Craig Mazin a publicat un mesaj in care le cere oamenilor sa dea dovada de respect fata de victimele celui mai grav accident nuclear civil din istorie. „Este minunat ca serialul Cernobil a crescut valul de turisti in Zona de Excludere. Insa da, am vazut fotografiile care circula pe retelele de socializare. Daca mergeti in vizita acolo, va rog sa tineti minte ca la Cernobil s-a petrecut o tragedie ingrozitoare. Comportati-va cu respect fata de toti cei care au avut de suferit si s-au sacrificat, a scris scenaristul . Reactorul nr.4 al centralei a explodat in toiul noptii de 26 aprilie  1986 in timpul unor teste de securitate, Uniunea Sovietica a anuntat incidentul abia dupa 48 de ore, deja norul radioactiv se raspandea deasupra Europei, iar Mihail Gorbaciov nu a intervenit public decat pe 14 mai, dupa mai bine de trei saptamani de la explozie. Seria de cinci episoade difuzata de HBO, care ii are in rolurile principale pe Jared Harris, Stellan Skarsgård si Emily Watson, are un succes urias, insa in ciuda popularitatii, “Cernobil” nu este pe placul Rusiei(unde nu este difuzat in reteaua de televiziune, dar este accesibil prin intermediul platformei de streaming Amediateka), care a decis sa produca propriul serial despre catastrofa, pornind de la ideea ca agentia americana de informatii CIA a fost implicata in accident. Pe de alta parte, cotidianul proguvernamental Izvestia recunoaste ca serialul HBO are „un grad de realism mai ridicat decat filmele sovietice pe aceeasi tema”, Rossiskaia Gazeta scrie despre “o productie de televiziune de inalta calitate” , care insa “exprima  un dispret puternic fata de autoritatile care si-au desconsiderat cetatenii”(radio Echo-Moscova).

author avatar
Andrei Coman
1.183 afisari

3 COMENTARII

  1. Elementul chimic din tabloul elementelor al lui Mendeleev cu nr 55 Cesiu e inofensiv si f rar. Dar in urma degajarii in aer a reactiilor nucleare de la Cernobal el se inmulteste si devine toxic si activ cam 200 de ani. Au trecut cam 40 de ani radioactivitatea lui abia a coborat la 70%.3micrograme hai sa zicem acum 6 micograme de astfel de substanta te omoara in 3 saptamani . Metalul f volatil fierbe la 27 de grade vara poate fi purtat de ploi oriunde pe glob. Acolo meseriasii de rusi trea sa ingroape orasul in nisip.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger