AcasăNewsCernobîl la Moscova, într-o centrală termică cu gaze naturale, cu morți și...

Cernobîl la Moscova, într-o centrală termică cu gaze naturale, cu morți și răniți. (VIDEO)

Un incendiu imens a mistuit joi o centrală termică, la periferia Moscovei, unde flăcările s-au ridicat la 50 de metri înălţime, potrivit unor imagini transmise în direct de televiziunea rusă, semnalează AFP.

Ultimele informații arată că cel puțin o persoană a decedat în urma incendiului, iar alte treisprezece au suferit diferite niveluri de arsuri pe suprafața corpului, ori au suferit arsuri de la fumul degajat, potrivit filialei regionale a Ministerului Sănătăţii din Rusia. „Staţia şi-a redus puterea la zero, însă nu există vreun risc de întrerupere a electricităţii  [livrate]  consumatorilor. Alte generatoare de rezervă au fost pornite, iar capacitatea de producţie a centralelor aflate în activitate a fost crescută”, a anunţat compania de exploatări, Mosenergo.

Incendiul a izbucnit către ora locală 11.00 (12.00, ora României), la un gazoduct care alimentează centrala, în incinta acesteia, fără să provoace pagube instalaţiei propriu-zise, potrivit aceleiaşi surse. Centrala termică numărul 27, care funcţionează cu gaze naturale, furnizează electricitate şi încălzire în patru cartiere din nordul şi nord-estul capitalei ruse.

Construită în perioada 1987-2000, aceasta este cea mai modernă centrală care alimentează Moscova.

Surse foto: Twitter, Instagram, Facebook

[youtube]l-fYH9DX004[/youtube]

author avatar
Filip-Mihael Bodoc