AcasăNewsCernobîl la Moscova, într-o centrală termică cu gaze naturale, cu morți și...

Cernobîl la Moscova, într-o centrală termică cu gaze naturale, cu morți și răniți. (VIDEO)

Un incendiu imens a mistuit joi o centrală termică, la periferia Moscovei, unde flăcările s-au ridicat la 50 de metri înălţime, potrivit unor imagini transmise în direct de televiziunea rusă, semnalează AFP.

Ultimele informații arată că cel puțin o persoană a decedat în urma incendiului, iar alte treisprezece au suferit diferite niveluri de arsuri pe suprafața corpului, ori au suferit arsuri de la fumul degajat, potrivit filialei regionale a Ministerului Sănătăţii din Rusia. „Staţia şi-a redus puterea la zero, însă nu există vreun risc de întrerupere a electricităţii  [livrate]  consumatorilor. Alte generatoare de rezervă au fost pornite, iar capacitatea de producţie a centralelor aflate în activitate a fost crescută”, a anunţat compania de exploatări, Mosenergo.

Incendiul a izbucnit către ora locală 11.00 (12.00, ora României), la un gazoduct care alimentează centrala, în incinta acesteia, fără să provoace pagube instalaţiei propriu-zise, potrivit aceleiaşi surse. Centrala termică numărul 27, care funcţionează cu gaze naturale, furnizează electricitate şi încălzire în patru cartiere din nordul şi nord-estul capitalei ruse.

Construită în perioada 1987-2000, aceasta este cea mai modernă centrală care alimentează Moscova.

Surse foto: Twitter, Instagram, Facebook

[youtube]l-fYH9DX004[/youtube]

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
731 afisari

1 COMENTARIU

  1. Bine ca au invelit ucrainenii centrala in capsula de beton vom fi mai sanatosi. Acum daca mai localizeaza si eventuale focare cu nisip radioactiv sa fie astupat sau ingropat ar fi ideal. Poate fi purtat de vant si ploi oriunde pe glob?.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger