AcasăNewsCererea de suspendare: Basescu a incalcat Constitutia

Cererea de suspendare: Basescu a incalcat Constitutia

USL a depus, miercuri, cererea de suspendare a presedintelui Traian Basescu. In documentul ce are 17 pagini, acesta este acuzat ca a incalcat de mai multe ori Constitutia si legile in vigoare.

Reprezentantii USL au depus, miercuri, cererea de suspendare a presedintelui Traian Basescu, aceasta urmand a fi citita joi in Parlament si supusa votarii vineri. Peintre aletle, presedintele Traian basescu este acuzat ca a incalcat Constitutia, a „a instigat la nerespectarea deciziilor Curtii Constitutionale” si initiat un proiect neconstitutional de revizuire a Constitutiei.

„Majoritatea deciziilor politice majore din ultimii 3 ani au fost luate in afara cadrului de functionare democratica a statului si impotriva vointei poporului. Se poate spune ca spiritul Constitutiei si principiile statului de drept au fost incalcate odata cu formarea Guvernului condus de Emil Boc. Acesta a fost investit pe baza voturilor date de parlamentari adusi de partea puterii prin practici legate de coruptia politica. De asemenea incalcarea spiritului Constitutiei a continuat cu fiecare dintre legile cu impact major asupra societatii romanesti, trecute prin Legislativ prin procedura angajarii raspunderii Guvernului cu consecinte catastrofale pentru societatea romaneasca”, se arata in cererea de suspendare a presedintelui.

In plus, realizatorii cererii au prezentat si momente in care Traian Basescu nu a respectat legea, printre momentele incriminatorii amintindu-se declaratii ale acstuia ce au avut lod din decembrie 2009 pana in iulie 2012.

„6 mai 2010

<<Solutia pe care eu si Guvernul am propus-o romanilor este o solutie care reflecta ceea ce poate Romania acum si o alternativa la cresterea rapida a gradului de indatorare a tarii>>

11 mai 2010

<<Stiu foarte bine ca nici eu, nici Guvernul, nici majoritatea parlamentara nu am luat aceste masuri cu placere, dimpotriva, le-am luat cu gandul la cei care sunt afectati de masurile de reducere a veniturilor>>”, au punctat acestia.

Continutul integral al cecerii de suspendare a presedintelui Traian Basescu, asa cum a fost redactat de reprezentantii USL, poate fi consultat si online, pe Realitatea.net.

author avatar
Ionut Zgimbau
296 afisari
Zenville

Ultimele știri

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...
proger