AcasăNewsCererea de revocare a procurorului general, trimisa la Cotroceni. Florea, propusa din...

Cererea de revocare a procurorului general, trimisa la Cotroceni. Florea, propusa din nou la sefia DNA

In atentia presedintelui vor ajunge solicitari ce il privesc atat pe procurorul general, pe care ministrul Justitiei il vrea revocat din functie, cat si pe Adina Florea, pe care oficialul guvernamental o propune o data in plus in fruntea Directiei Nationale Anticoruptie, desi a fost respinsa in prima faza de catre Klaus Iohannis.

In prima faza, Tudorel Toader a anuntat, joi, ca trimite la Cotroceni in cursul zilei cererea de revocare a procurorului general, amintind despre faptul ca augustin Lazar s-a adresat Curtii de Apel Alba Iulia, cat si Curtii Constitutionale, ministrul opinand, in situatia ultim mentionata, ca procurorul aflat in fruntea Ministerului Public „a solicitat ceva ce nu are legatura cu cauza”. „Spuneam ca astazi voi trimite la presedintele Republicii solicitarea oficiala de revocare din functie a procurorului general al Romaniei. Veti spune de ce, veti spune ca au trecut aproape doua luni de zile. Dumneavoastra cunoasteti procedurile care s-au derulat pana in prezent, stiti ca procurorul general trage de timp, nu e un secret pentru nimeni. Personal chiar poate fi inteles, dar ca procuror general este imposibil de inteles – de ce anume: pentru ca s-a adresat Curtii de Apel (…) din Alba Iulia, ca persoana fizica, la dansul acasa, dar eu am evaluat nu persoana fizica, ci procurorul general. Nu m-am referit la viata personala, privata, (…) m-am referit la deficientele manageriale de care domnia sa a dat dovada. Sectia de procurori (de la CSM-n.n), chiar daca a dat aviz negativ, s-a referit tot la procurorul general si nu la persoana fizica”, a detaliat Tudorel Toader in fata presei.

Nu schimba propunerea pentru sefia DNA

Totodata, ministrul Justitiei a anuntat ca tot in cursul zilei va retrimite presedintelui Iohannis o cerere vizand numirea procurorului sef al DNA-ului. „Voi reveni practic cu solicitarea oficiala de numire a celor cinci procurori cu functii de conducere pe care presedintele i-a refuzat, spunand ca propunerea facuta de ministrul Justitiei are aspecte de nelegalitate, si anume ca dosarele candidatilor nu contin acea adeverinta de la CNSAS”, a declarat Toader.

Amintim ca desemnarea Adinei Florea in fruntea DNA fusese respinsa 21 noiembrie, alaturi de alte patru propuneri de numiri pentru functii de conducere in cadrul PG si DIICOT.

229 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger